We zijn al een paar maanden onderweg, maar 2018 blijkt nu al een behoorlijk dynamisch jaar te zijn. Zeker ook wat betreft de arbeidsmarkt. In deze trendpaper worden de tien belangrijkste trends overzichtelijk, kort en bondig weergegeven. Er wordt gesproken over beweging vanuit de werknemers, veranderingen, innovaties, big data en gamification.


 

Tips voor uw organisatie om mee te gaan in de trends van 2018

Vinden, binden en boeien zal in 2018 belangrijker dan ooit worden. Door het toenemend aantal banen en de ruimte in stijging van salarissen zijn de werknemers volop in beweging. Maak helder waar u als organisatie voor staat en zorg ervoor dat de arbeidsvoorwaarden aansluiten bij de behoeften van zowel jong als oud.
 
Daarnaast zullen alleen flexibele organisaties zich aan kunnen passen aan deze turbulente tijden. Houd uw organisatie daarom wendbaar en probeer een cultuur te creëren die veranderingen omarmt en open staat voor experimenten. Maak gebruik van de sterke kanten van elke generatie en individu. Zorg voor gemengde teams, waardoor ervaring, kennis en een frisse blik bij elkaar komen. Een voordeel voor beide kanten.
 
Medewerkers, ook uw uitzendkrachten en zzp’ers, beschikken vaak over meer talent dan ze op de werkvloer kunnen laten zien. Ga na of ze deze talenten ook op een bepaalde manier in kunnen zetten in uw organisatie. Hierbij is het belangrijk om flexwerkers net zo bij uw organisatie te betrekken zoals u doet met uw vaste medewerkers. Daar plukt iedereen uiteindelijk de vruchten van!
 
Het ontwikkelen van medewerkers zal gaan behoren tot de dagelijkse activiteiten. Maak leren van medewerkers een belangrijk onderdeel van de activiteiten op de werkvloer. Gamification is een goede en leuke manier om dit toe te passen. Ga daarnaast vaker in dialoog met uw werknemers. Hun ontwikkelingen gaan vaak harder dan een standaard één-jaarlijks-beoordelingsgesprek. Dit is voor de medewerkers erg motiverend en geeft ruimte om tijdig bij te sturen.
 
Ten slotte is het belangrijk om nog meer op data te sturen, zeker bij grote bedrijven. Investeer in het genereren en analyseren van harde cijfers om beslissingen te onderbouwen. < TERUG

Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->