Je hoeft niet bang te zijn dat je als uitzendkracht minder verdient dan een werknemer direct onder contract bij hetzelfde bedrijf. Er is namelijk een wettelijk vastgelegde regeling die ervoor zorgt dat uitzendkrachten hetzelfde salaris krijgen als werknemers in vaste dienst, mits zij uiteraard dezelfde leeftijd hebben en dezelfde functie met dezelfde werkzaamheden vervullen. Deze regeling wordt de inlenersbeloning genoemd. Naast het salaris zorgt de inlenersbeloning er ook voor dat uitzendkrachten dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als vaste medewerkers. Het uiteindelijke doel van de inlenersbeloning is dat iedereen gelijk wordt beloond.

Sinds 30 maart 2015 zijn alle uitzendorganisaties in Nederland verplicht om de inlenersbeloning vanaf dag 1 toe te passen. De naleving hiervan wordt gecontroleerd door de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU).
 

Wat valt er allemaal onder de inlenersbeloning?

•    Brutoloon conform de schaal waarin de uitzendkracht is ingedeeld
•    ATV / ADV
•    Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren
•    Initiële loonsverhogingen
•    Onkostenvergoedingen
•    Periodieke kosten
 

Waar worden jouw salaris en de arbeidsvoorwaarden op gebaseerd?

Jouw salaris wordt gebaseerd op de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) die door het bedrijf waar je gaat werken gehanteerd wordt. Deze cao geldt namelijk ook voor alle medewerkers in vaste dienst van het bedrijf. Jouw arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de NBBU cao voor uitzendkrachten. Als het bedrijf waar je werkt geen cao hanteert, wat in de praktijk niet vaak voorkomt, dan wordt voor het bepalen van jouw loon gekeken naar het loon van een vaste werknemer binnen het bedrijf in een soortgelijke functie. Op die manier garanderen wij dat je nooit minder kan verdienen dan medewerkers die direct bij het bedrijf in dienst zijn. Hanteert het bedrijf geen cao én is er niemand die een soortgelijke functie bekleedt? Dan wordt je loon in overleg met jou en het bedrijf vastgesteld. Hierbij is het zo dat je nooit minder mag verdienen dan het wettelijk minimumloon. < TERUG

Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->