Studentenpool

Een snelle en voordelige oplossing om de drukte de baas te blijven.

Waarom een studentenpool ?

Werknemers continu over laten werken is geen optie, verlofaanvragen afwijzen doe je liever niet en extra vacatures uitzetten kost momenteel te veel tijd en moeite.


Om je hierin te ontzorgen bieden wij een oplossing om tijdelijke of langer aanhoudende drukte te verlichten: de studentenpool. Een snelle en voordelige oplossing om het bedrijf draaiende te houden en de drukte de baas te blijven door de inzet van flexibele studenten, zonder dat je er omkijken naar hebt.

Wat zijn de voordelen van een studentenpool / flexpool?

Voor een interessant uurtarief kunnen studenten het werk in de weekenden en avonden overnemen.         
De tevredenheid van eigen collega's blijft hoog, omdat ze minder vaak noodgedwongen moeten overwerken of van taken van collega's moeten overnemen.
Wij zorgen voor voldoende bezetting. Bent u niet tevreden over een medewerker? Dan gaan wij op zoek naar vervanging!
Regel alles makkelijk en snel via ons online platform: van het plaatsen van extra diensten tot het accorderen van de werkbriefjes en het inzien van de gewerkte uren.
Met de inzet van studenten is ook uw personeelstekort in de vakantieperiode opgelost! Zo wordt omzetderving dus ook voorkomen. 

Extra service: Planning nemen we kosteloos over

Als extra service nemen wij zonder extra kosten de volledige planning van de studentenpool over, zodat u enkel de diensten en het aantal benodigde personen hoeft in te voeren. 

Geïnteresseerd in een studentenpool? Registreer hier gratis!

Wat houdt een studentenpool via JAM in?

Via JAM is het mogelijk om een unieke studentenpool in te richten, volledig naar de wensen en behoeften van jouw bedrijf. Voordat we daarmee aan de slag gaan, komen we altijd graag een keer langs om een goed beeld te krijgen van de werkplek, de werkzaamheden en de sfeer op kantoor. Omdat wij elke dag in contact staan met honderden studenten uit regio Zuid-Oost Brabant en ze allemaal bij ons op kantoor langs zijn geweest voor een kennismakingsgesprek, zijn wij als geen ander in staat om de perfecte matches te maken!

Vervolgens gaan we samen om tafel om te kijken hoe we de studentenpool het beste vorm kunnen geven. Hoeveel flexkrachten zijn er nodig om de drukte op te vangen? Op welke dagen en tijden kunnen zij het beste ingezet worden? In hoeverre wil je de planning in eigen hand houden of uitbesteden? Hoeveel weken plannen we vooruit? Geen enkel bedrijf is hetzelfde en daarom is elke studentenpool altijd een stukje maatwerk.

Ook de voordelen van een studentenpool ervaren?

Schrijf je gratis in voor een studentenpool!

Wat zijn de ervaringen van andere bedrijven?

Lampenlicht.nl / Fittinq

“Lampenlicht.nl maakt sinds 2018 al gebruik van de JAM-studentenpool bestaande uit 8 flexkrachten. Bij Lampenlicht.nl en haar distributiecentrum Fittinq werken ze voornamelijk in de avonden en weekenden, zodat het pick-and-pack proces ongestoord door kan gaan en de producten die ’s avonds besteld worden diezelfde dag nog verzonden kunnen worden. Lampenlicht.nl heeft het hele proces aan JAM toevertrouwd: van werving en selectie tot aan de planning. Hierdoor hoeven zij nergens meer naar om te kijken en staan elke dag het gepland aantal studenten klaar om te beginnen.”

AVA Benelux

“AVA Benelux maakt sinds begin 2019 gebruik van een grotere JAM-studentenpool van 16 flexkrachten, waarbij wij het volledige proces van werving en selectie tot aan de planning in onze handen hebben. Voordat de studenten beginnen, gaan ze bij het bedrijf langs voor een rondleiding en meer informatie om goed te kunnen starten. Dat werkt voor zowel AVA Benelux als de studenten erg prettig, omdat ze dan al even kennis hebben gemaakt.” Lees hier meer over de studentenpool bij AVA Benelux.

MS Schippers

“Bij MS Schippers in Bladel wordt al sinds 2016 al gebruik gemaakt van een studentenpool. Momenteel bestaat deze pool uit 4 vaste personen. Zij worden op zaterdagochtenden ingezet om schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Een vaste groep studenten werkt voor beide partijen het fijnst, omdat ze elkaar dan steeds beter leren kennen en de werkzaamheden goed onder de knie krijgen. Naast deze vaste groep zorgen wij voor flexibele krachten die extra ingezet kunnen worden indien nodig.”