JAM is een online werk- en ontwikkelplatform voor jong talent die op zoek zijn naar een bijbaan, vakantiewerk, parttime / fulltime werk of een startersfunctie. Via www.JAMwerkt.nl of via de mobiele JAM-app kunnen ze aangeven wanneer ze beschikbaar zijn, in welke sectoren ze graag willen werken en binnen welke kilometerstraal.  Aangesloten lokale bedrijven plaatsen hun opdrachten online, waar vervolgens direct op gereageerd kan worden. Ook kunnen bedrijven zelf op zoek gaan naar geschikte kandidaten in de startersdatabase. Op deze manier brengen we jong talent en lokale bedrijven op een laagdrempelige manier bij elkaar!
Elke JAM-regio heeft een eigen regiomanager. Deze regiomanager is dan ook de vaste contactpersoon voor zowel jongeren als bedrijven die binnen deze regio actief zijn. 
Mocht je deze regiomanager niet kunnen bereiken, dan kun je altijd bellen naar het algemene JAM-nummer: 0497-783100, of een mail sturen naar info@jongerenarbeidsmarkt.nl. 
Natuurlijk! Voor zowel jongeren als bedrijven is het geheel gratis om in te schrijven. 
Klik op de volgende link: Vraag een nieuw wachtwoord op en klik op 'wachtwoord vergeten?'. Door vervolgens je email adres in te geven kun je een nieuw wachtwoord opvragen. 

JAM is een platform voor jong talent die op zoek zijn naar een bijbaan, vakantiewerk, parttime / fulltime baan of startersfunctie. Dit betreffen ook jongeren die op zoek zijn naar een vaste bijbaan, een vaste fulltime baan of een startersfunctie als ze klaar zijn met hun opleiding. Vanwege onze grote database is de kans dan ook groot dat er een lokaal talent voor uw bedrijf tussen zit. Voor meer informatie raden wij u aan om contact op te nemen met de betreffende regiomanager.
Ten eerste verzoeken wij al onze klanten om 25% van het factuurbedrag over te maken op onze G-rekening. De G-rekening is een geblokkeerde rekening, vanuit waar wij enkel geld kunnen overmaken aan de Belastingdienst. Dit is dus een soort garantie dat wij geld reserveren om de loonheffingen en premies te betalen. Indien gewenst, kunt u ook altijd een verklaring van goed betalingsgedrag opvragen bij een van onze regiomanagers of medewerk(st)ers. 
JAM heeft een werknemersschade-verzekering voor alle JAM'ers afgesloten. 
Op uw profiel onder 'Mijn Gegevens' kunt u aangeven of u de meldingen van ingevulde werkbriefjes direct en wekelijks of alleen wekelijks wilt ontvangen. Om de jongeren tijdig uit te kunnen betalen kan het zijn dat wij aan het begin van een nieuwe maand vragen deze briefjes te accorderen. 
Wanneer u een JAM'er voor één dag of een paar dagen heeft ingehuurd, dan proberen wij zo snel mogelijk vervanging te regelen. Indien de zieke jongere voor een langere periode bij u werkt via JAM, dan is JAM verantwoordelijk voor een eventuele ziektewet uitkering. Tijdens de periode van ziekte worden geen kosten voor deze uitzendkracht bij u in rekening gebracht, aangezien dit in onze kostprijs is doorberekend. 
Bij het uitnodigen van een jongere loopt u tegen de inlenersbeloning aan. Sinds april 2015 is het verplicht om werknemers van buitenaf die dezelfde werkzaamheden verrichten en dezelfde leeftijd hebben, tegen hetzelfde loon uit te betalen als werknemers die vast in dienst zijn bij uw bedrijf. Denk hierbij niet alleen aan het uurloon maar ook aan onkostenvergoedingen en toeslagen van overwerkuren. 
JAM hanteert een betalingstermijn van 14 dagen. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze jongeren tijdig worden uitbetaald is het niet mogelijk om hier uitzonderingen in te maken. 
Aangezien alles geautomatiseerd is, kunnen wij scherpe tarieven bieden. De tarieven zijn afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Het tarief verschilt dus per JAM’er. Wij zullen altijd transparant zijn wat betreft de kosten, dus u zult nooit voor verrassingen komen te staan
Nee, wij hanteren de regel “no cure, no pay”. Het aanmaken van een account is volledig gratis. U betaalt pas wanneer u daadwerkelijk een jongere (JAM'er) inhuurt. Voordat u de inhuuropdracht bevestigt, ziet u precies wat u excl. BTW betaalt per uur. Van alle ingehuurde uren, sturen wij een factuur. U betaalt dus een all-in tarief per uur, zonder bijkomende kosten.
Alle jongeren die bij JAM staan ingeschreven, zijn op kennismakingsgesprek geweest. Tijdens dit kennismakingsgesprek worden de jongeren uitgebreid gescreend en ondervraagd, zodat wij een zo compleet mogelijk profiel van deze jongeren bezitten. Hierdoor weten wij ook precies welke jongeren er in onze database zitten en voor welke functies zij kunnen worden ingezet. 
Jazeker, het minimum aantal uur waarvoor u jongeren kunt inhuren is 3. Oproepkrachten zijn namelijk verplicht om drie uur uitbetaald te worden en daarom zijn wij ook verplicht om minimaal drie uur te factureren. 

Ja. Werkgevers mogen geen onderscheid maken tussen uitzendkrachten en vaste medewerkers die dezelfde werkzaamheden uitvoeren, dezelfde ervaring en dezelfde leeftijd hebben. Dat is wettelijk zo geregeld en wordt ook wel de "inlenersbeloning" genoemd. JAM bepaalt in deze situatie dus niet wat er daadwerkelijk aan de uitzendkracht betaald wordt, maar het salaris van vaste werknemers in een gelijke functie en met dezelfde leeftijd en ervaring geldt dus wel als een minimum. Je verdient via JAM dus nooit minder dan wanneer je direct bij een bedrijf solliciteert en aan de slag gaat!
Zodra je je hebt aangemeld op de website van JAM, krijg je eerst een mail ter bevestiging van je aanmelding. Vervolgens nemen wij contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Vóór dit kennismakingsgesprek, dien je enkele documenten up te loaden. Om te zien welke documenten je nog moet uploaden, kun je even inloggen op je account. Na het kennismakingsgesprek, kun je je direct beschikbaar zetten voor werk en dus ingehuurd worden door bedrijven in de sectoren die jij hebt gekozen bij je aanmelding. Ben je op zoek naar een specifieke functie, dan wordt dit tijdens het gesprek besproken en wordt in samenspraak met je regiomanager gekeken naar de beschikbare vacatures in jouw regio. 

 
Nee, voor jongeren zijn hier nooit kosten aan verbonden. De inschrijving is gratis en als je aan het werk gaat wordt je ruim boven het minimumloon uitbetaald.
JAM neemt de nodige technische en organisatorische maatregelen om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen. Zowel het beheersysteem van JAM als de website is beveiligd met een SSL-certificaat met het hoogste mogelijke encryptieniveau (wildcard). SSL-certificaten zijn kleine bestanden die een cryptografische sleutel digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen. Wanneer deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het hangslot en het https-protocol (via poort 443) en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser. SSL wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins.
 
Bij JAM zijn alle persoonsgegevens versleuteld opgeslagen en alleen medewerkers die de persoonsgegevens nodig hebben, hebben toegang tot deze gegevens. De persoonsgegevens zijn namelijk ook gescheiden per regio/gemeente.

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze wet beschermt jouw privacy en persoonlijke gegevens. Om deze reden mogen wij jouw gegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is voor het realiseren van de doelen waarvoor je gegevens zijn verzameld. Dat betekent dat zodra de arbeidsbemiddeling stopt, we jouw gegevens binnen vier weken dienen te verwijderen.
Zorg er in ieder geval voor dat je je identiteitskaart of paspoort bij je hebt. Mocht je je loonheffingsformulier nog niet hebben geüpload, dan zou het ook fijn zijn als je dit formulier zou kunnen meenemen. 
Aangezien je pas op je vijftiende ondersteunende werkzaamheden mag verrichten, kun je je als 14jarige helaas nog niet inschrijven. Wacht dus even totdat je 15 bent en dan kun je meteen op gesprek komen!
 
Als je inlogt op je account, dan zie rechtsbovenin een knopje staan met 'Mijn Gegevens'. Als je hier op klikt, kun je al je gegevens aanpassen. Hier kun je ook je werkcategorieën aanpassen en je email-instellingen wijzigen.
Loonheffingskorting is een korting die ervoor zorgt dat je over een bepaald gedeelte van je salaris geen belasting hoeft te betalen. Op het loonheffingsformulier wordt gevraagd of de loonheffingskorting wel of niet mag worden toegepast. Wanneer je invult dat je wilt dat er loonheffingskorting wordt toegepast, betalen wij minder belasting en krijg jij direct meer loon uitbetaald. Wel mag je maar bij één werkgever loonheffingskorting aanvragen. Wij adviseren om deze korting aan te vragen bij de werkgever waar jij het grootste aantal uren werkt en het meeste salaris verdient. 
In je arbeidsovereenkomst kun je zien wat je uurloon is. Deze arbeidsovereenkomst staat op je account onder het kopje 'Documenten', waar je via 'Mijn gegevens' naartoe kunt gaan. Wanneer je onder 'Werkoverzicht' helemaal naar beneden scrollt kun je je werkverleden bekijken en zien wat je per maand aan bruto salaris hebt verdiend.
Je krijgt maandelijks binnen 7 werkdagen na afloop van de maand uitbetaald. 
Een reservering is een percentage van je salaris dat apart wordt gezet voor feestdagen, vrije dagen en kort verzuim. Omdat bij veel van onze jongeren de gewerkte uren heel wisselend zijn hebben wij er voor gekozen om deze meteen met het loon mee uit te betalen.
Kort verzuim is het bedrag dat je opbouwt als compensatie voor bijvoorbeeld een doktersbezoek en het overlijden van een familielid. Voor uitzendkrachten wordt onder kort verzuim ook buitengewoon verlof (bijvoorbeeld een trouwdag) verstaan. Omdat bij veel van onze jongeren de gewerkte uren heel wisselend zijn hebben wij er voor gekozen om deze reservering meteen met het loon mee uit te betalen.
Wanneer je werkt bij JAM bouw je verschillende reserveringen op: Reservering Feestdagen, Reservering Kort Verzuim en Reservering Vrije Dagen. Omdat bij veel van onze jongeren de gewerkte uren heel wisselend zijn hebben wij er voor gekozen om deze meteen met het loon mee uit te betalen. Dit geld ontvang je dus wel, maar niet op de feestdag zelf.
Ja, je ontvangt 8,33% vakantiegeld van JAM. Dit vakantiegeld is al verwerkt in je uurloon en wordt dus maandelijks mee uitbetaald. Sinds 01-01-2020 is het vakantiegeld voor uitzendkrachten verhoogt van 8% naar 8,33%. De uitzendbranche is hier uniek in dus je ontvangt nu vaak meer vakantiegeld dan vaste medewerkers!
Aangezien er in de regio's waarin wij actief zijn erg veel bedrijven zijn aangesloten, bieden wij ondersteuning bij het vinden van een stageplaats als extra service aan voor jongeren die bij ons zijn aangemeld. Ben je op zoek naar een stage? Laat het ons dan even weten door een mailtje te sturen naar info@jamwerkt.nl. Wellicht kunnen we iets voor je regelen! 
Wanneer je bent ingepland wil dit zeggen dat je jezelf beschikbaar hebt gezet om te werken. Het bedrijf dat je heeft uitgenodigd gaat er vanuit dat je komt werken. Mocht het zijn dat er iets tussen gekomen is wat je echt niet kunt verzetten, dan mag je proberen om onderling vervanging te regelen. Wanneer je een vervanger hebt gevonden dan laat je dit weten aan je regiomanager, die vervolgens beoordeelt of de vervanger geschikt is voor het desbetreffende werk.
Als je ziek bent geworden, dan moet je dit voor 09:00u telefonisch melden aan de opdrachtgever, jouw regiomanager en het ziekmeldformulier op je account invullen. Ook wanneer je niet staat ingepland op de dag dat je ziek wordt dien je het ziekmeldformulier op je account in te vullen om aanspraak te maken op een ziektewet uitkering. Dit formulier is te vinden in je account onder het kopje 'Inbox', 'Ziekte verzuim'.
Kun je je regiomanager of de opdrachtgever niet bereiken? Dan kun je telefonsich contact opnemen met JAM door het algemene telefoonnummer te bellen (0497-783100).
Als je weer beter bent dien je dit direct aan te geven door middel van het 'betermeldformulier' op je account. Deze kun je vinden onder de 'Inbox', 'Ziekte verzuim'. Wanneer je ergens vast werkt geef je natuurlijk ook door aan de opdrachtgever dat je weer beter bent en spreek je af wanneer je weer komt werken. 
Met werkschoenen worden schoenen met stalen neuzen bedoeld. Het dragen van werkschoenen is regelmatig verplicht vanwege veiligheidsredenen op een werkplaats.
Het werkbriefje komt altijd pas op je account te staan wanneer de ingeplande werktijd is verlopen. Wanneer er hierna nog geen werkbriefje voor je klaar staat kun je deze aanvragen in je 'Inbox' onder 'Werkbriefjes'.
Je nettosalaris is het geld wat op je bankrekening gestort zal worden. Het verschil tussen je bruto- en je nettosalaris zijn de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer. Bij het brutosalaris zijn deze belastingen en premies er dus nog niet afgehaald, maar bij je nettosalaris wel. Dat is dan ook de reden dat het nettosalaris altijd iets minder is dan het brutosalaris. Vanuit JAM zullen we je altijd laten weten wat je brutosalaris is, omdat de hoogte van de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer afhankelijk is van het aantal uur dat je per week hebt gewerkt én of je wel of geen loonheffingskorting hebt toegepast. Als je wisselend werkt, dan zou het dus zomaar kunnen dat je de ene maand meer belasting betaalt dan de andere maand. 
Wanneer je je werkbriefje verkeerd hebt ingevuld mag je even contact opnemen met je regiomanager zodat hij/zij deze kan aanpassen. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je gewerkte uren van 2 dagen optelt en dit vervolgends in 1 werkbriefje invuld.
Zoals je waarschijnlijk al weet, kun je je beschikbaar zetten voor werk. Je bepaalt dus zelf wanneer je kunt en wilt werken. Als een bedrijf je inhuurt, kan krijg je een 'uitnodiging voor werk' toegestuurd. Deze ben je verplicht om te bevestigen, aangezien je beschikbaar staat. Een bedrijf kan er ook voor kiezen om een 'vacature' te versturen naar meerdere personen. Dit is niet op basis van beschikbaarheid en daarom kun je deze ook 'Accepteren' of 'Weigeren'. In dit geval geldt 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt', dus de eerste die bevestigt, krijgt het werk. 
Wanneer je niet meer wilt werken vanuit JAM kun je dit bij jouw regiomanager aangeven. Hij/zij zorgt er dan voor dat je acount op inactief komt te staan. Je kunt altijd contact opnemen als je wel weer wilt werken. Dan wordt je account gewoon weer geactiveerd.