Wij begrijpen dat het schrijven van een cv best lastig kan zijn, vooral als je weinig of geen werkervaring hebt. Maar met de juiste tips maak jij je cv like a pro! Een goed cv voorbeeld voor studenten kan je helpen en geeft jou de houvast om je vaardigheden, prestaties en potentieel te benadrukken. Laten we meteen beginnen met de belangrijkste onderdelen van een cv voor studenten:

Persoonlijke gegevens

Begin met het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bovenaan het cv. Dit zorgt ervoor dat werkgevers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen, want dat is natuurlijk het doel!

Profielsamenvatting

Een profielsamenvatting is een korte alinea waarin je jezelf presenteert en je belangrijkste vaardigheden en prestaties benadrukt. Hierin ga jij jezelf dus verkopen! Het kan werkgevers helpen een beter beeld te krijgen van wie je bent en wat je te bieden hebt. Hier kan je dingen vertellen zoals je karakter, je hobby’s, hoe je vrienden je omschrijven etc.

Opleiding

Als student is je opleiding één van de belangrijkste onderdelen van je cv. Vermeld je huidige opleiding en voeg eventuele relevante cursussen of vakken toe die je hebt gevolgd. Heb jij bijvoorbeeld tijdens je opleiding een cursus Photoshop gevolgd? Zet dit er dan zeker bij! Voeg ook de naam van de school toe, het niveau van de opleiding en de datum van afstuderen.

Werkervaring

Hoezo is jong onervaren? Jij hebt misschien wel ervaring opgedaan tijdens stages of vrijwilligerswerk. Dit zijn zeker dingen die je op je cv moet benoemen! Vermeld deze ervaringen op je cv en benadruk de vaardigheden die je daar hebt ontwikkeld, zoals teamwork, communicatie en probleemoplossing.

Vaardigheden

Omdat werkgevers misschien niet veel werkervaring verwachten van studenten, kan het benadrukken van je vaardigheden een manier zijn om je cv aantrekkelijker te maken. Vermeld de vaardigheden die je hebt ontwikkeld door middel van je opleiding, werkervaring en andere activiteiten. Dingen die je hierin kan vermelden zijn: organisatie, creativiteit, samenwerken en leiderschap.

Referenties

Referenties, ze zijn niet vereist op je cv maar zeker wel nuttig! Als jij je academische of professionele referenties vermeldt, kunnen werkgevers hen benaderen voor meer informatie over jou als kandidaat. Zo kunnen zij een goed woordje voor je doen! 

Conclusie

Een goed cv voorbeeld kan je helpen bij het maken van een cv, want dat kan namelijk best wel lastig zijn. Ga op zoek naar een template die past bij jouw opleidingsniveau, sector en carrièredoelen. Heb je meer tips nodig? Check dan deze blog met de 4 beste tips voor de beste cv zonder werkervaring. Een goed cv voorbeeld kan jou helpen met het vinden van je droombaan! Kan jij hulp gebruiken met het vinden van jouw droombaan? Maak dan binnen twee minuten een gratis JAM profiel aan, en laat onze recruiters met je meezoeken!

De vervolgstap: Bereid je voor op je sollicitatiegesprek

Om je een handje te helpen, hebben we tips die je kan gebruiken tijdens het voorbereiden op je sollicitatiegesprek! Hoe kom je zelfverzekerd over en hoe zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan? Check onze tips! Onze recruiter Shannon heeft nog eens 10 vragen voor je bedacht waardoor jij helemaal knallend door je sollicitatiegesprek heen gaat.

Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->