"Hoi! Ik ben Lenne, ik ben 24 jaar en ik kom uit Bladel. Ik ben in juli 2019 afgestudeerd van de hbo opleiding bedrijfsmanagement. Daarna ben ik eigenlijk direct op zoek gegaan naar een baan, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Bedrijfsmanagement is namelijk een erg brede opleiding met zeer uiteenlopende vakken als marketing, economie, logistiek en techniek. Tijdens de opleiding heb ik dus van verschillende branches kunnen proeven, maar echt een specialisatie of voorkeur had ik niet. Hierdoor vond ik het erg lastig om een baan te zoeken, omdat ik eigenlijk ook niet goed wist wat ik nou precies wilde.

Nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen, heb ik nog even in het bedrijf van mijn ouders gewerkt. Ook ben ik nog een week bij een ander bedrijf aan de slag gegaan, maar dat was heel informeel en internationaal. Dat paste totaal niet bij mij en daar ben ik dus ook zeer snel weer gestopt.

Via via ben ik toen in contact gekomen met JAMwerkt. Wat mij meteen aansprak is dat je op de website veel junior vacatures ziet op hbo niveau. Dat miste ik heel erg bij andere platforms. Veel jongeren platforms hebben namelijk alleen horeca, productie of technische vacatures, maar daar had ik niet voor gestudeerd. Ik schreef me in en binnen no-time had ik een gesprek met Janneke in mijn agenda staan.

Tijdens dit gesprek gingen we in op mijn opleiding, wie ik ben, waar ik tegenaan liep en waar ik naar op zoek was. Het feit dat ik dit laatste niet goed wist, maakte helemaal niet uit. Op basis van ons gesprek is Janneke aan de slag gegaan en werd al vrij snel het bedrijf Coppens Groep aan mij voorgelegd. Het bedrijf sprak me erg aan en ik gaf akkoord om mijn cv door te sturen. Al vrij snel kon ik daar op eerste en tweede gesprek komen en binnen een tijdsbestek van drie weken had ik een baan op zak!

Ik heb voor Coppens gekozen, omdat ik mij er direct erg thuis voelde. Ik heb dit keer niet voor een specifieke vacature gekozen, maar écht voor het bedrijf. Een specifieke vacature was er überhaupt ook niet, mijn functie heb ik samen met het bedrijf gecreëerd. Net zoals mijn opleiding is mijn baan nu ook erg breed, wat ik eigenlijk super leuk vind. Ik houd me voornamelijk bezig met verschillende projecten die ervoor zorgen dat het proces wordt geoptimaliseerd. Als het ergens spaak loopt, bedenk ik de oplossingen. En dat raakt heel veel verschillende afdelingen. Daarom bied ik momenteel veel ondersteuning op al deze afdelingen, want als je het bedrijf beter wilt maken, moet je alles weten. Ook heb ik me de eerste maanden veel bezig gehouden om het systeem te leren kennen. 

Ik ben heel blij dat ik me bij JAMwerkt heb ingeschreven en hoe alles daarna is verlopen. Janneke heeft echt geluisterd en gekeken naar wie ik als persoon ben. Daarnaast praat het veel fijner met iemand van je eigen leeftijd, dan wanneer je een recruiter van 50 jaar tegenover je hebt zitten. Ik stond eerst altijd een beetje sceptisch tegenover werken via een uitzendbureau, maar dat slaat eigenlijk nergens op. Ze helpen je juist vooruit. Ik ben super blij met mijn nieuwe baan!"

Vind jij het ook lastig om een geschikte startersfunctie te vinden nadat je bent afgestudeerd? Neem dan eens een kijkje tussen onze junior vacatures of maak een gratis account aan, zodat wij je verder kunnen helpen!

Deel deze pagina


JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->