Vele bedrijven ontstaan uit frustratie of verbazing over iets wat op je pad komt. Zo'n moment dat je je bedenkt: "Dit moet gewoon beter of makkelijker kunnen". Ook JAM is zo ontstaan. Tijdens hun zaterdagbaantje en vakantiebaantje kwamen de drie oprichters er achter dat er vaak juist meer of minder zaterdagwerkers / vakantiewerkers nodig waren om het werk af te krijgen. Kortom, vraag en aanbod was zelden goed op elkaar afgestemd. Daarnaast merkten ze ook dat de meeste jongeren in de supermarkt of in de horeca werken. De andere sectoren waren simpelweg minder toegankelijk, en dat terwijl juist deze bedrijven behoefte blijken te hebben aan jonge flexkrachten uit de buurt. Dat moest makkelijker en efficiënter kunnen. Opgegroeid met de computer, kwamen ze natuurlijk snel op het idee om dit probleem via een online platform op te lossen. In een paar muisklikken moeten bedrijven jonge flexkrachten uit de eigen regio kunnen 'boeken'. 

Oke, dat was het idee erachter. En toen?

Op 1 maart 2012 lanceerden we de eerste versie van het platform. Een platform waarop bedrijven direct konden zien welke jongeren uit de regio Bladel & Reusel - de Mierden beschikbaar waren. Vooral gefocust op 'dagjeswerk', klussen voor 1 of meerdere dagen. Er bleek inderdaad ontzettend veel animo voor te zijn en het is voor bedrijven natuurlijk een ideale manier om drukke periodes op te vangen, aangezien wij ervoor zorgen dat alles administratief goed geregeld is. De focus lag op bijbanen en vakantiewerk, wat via het platform erg eenvoudig in te plannen was. 

Ambitie en uitbreiding

Wat startte als een initiatief om jongeren en bedrijven in de gemeentes Bladel en Reusel-de Mierden dichter bij elkaar te brengen, bleek al snel veel meer potentie te hebben. Zowel vanuit bedrijven als vanuit jongeren was er namelijk erg veel animo voor, dus besloten we om het platform schaalbaar te maken, zodat we het ook in andere regio's eenvoudig kunnen lanceren. Daarnaast hebben we het platform flink doorontwikkeld, waardoor het nu dus niet alleen gericht is op dagjeswerk, bijbanen en vakantiewerk. Vandaag de dag kunnen jongeren direct solliciteren op oproepen, tijdelijke opdrachten en vacatures, een profiel aanmaken in de Talentenbank welke voor ruim 1000 bedrijven toegankelijk is, een CV maken via de CV generator, diverse online testen doen om erachter te komen wat bij hen past, enzovoorts. 

Ons doel is om jongeren, studenten en starters te helpen aan een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Alles wat daaraan bijdraagt, grijpen we graag met beide handen aan. Of we een jongere nu helpen aan een bijbaan of startersfunctie of dat ze een profielfoto komen maken in onze Fotostudio, als het maar bijdraagt aan hun ontwikkeling en werkervaring.

Van bijbaan tot startersfunctie willen we de verbindende, lokale schakel zijn. Dit doen we door uit te breiden door middel van regiomanagers, vanuit het zuiden van Noord-Brabant. Momenteel zijn we met het platform in meer dan de helft van Noord-Brabant actief, maar onze ambitie reikt natuurlijk veel verder dan dat. 

Kom je ons team versterken?


Het team van JAMwerkt.nl - november 2018


Oprichters van JAM - v.l.n.r. Martijn Schippers (24), Miranda Schippers (28), Ruud Schippers (27).