Zo veel mogelijk jongeren, studenten en starters aan een succesvolle start van hun carrière helpen, dat is ons doel! Om dat doel te bereiken zoeken we de samenwerking op met instanties die hier ook aan bijdragen, zoals scholen of werkgerelateerde instellingen. Deze samenwerkingspartners hebben altijd een focus op een bepaalde regio waarin wij namens JAM ook actief zijn. Door de handen ineen te slaan met deze organisaties, willen we voor jongeren, studenten en starters inzichtelijk maken wat er op het gebied van werk allemaal mogelijk is in de regio. 

Hieronder vindt u een greep uit de partners waar we nu actief mee samenwerken:

 

Senzer - Helmond

Sinds mei 2017 werken we in regio Helmond-de Peel nauw samen met Senzer, het werkbedrijf voor Helmond-de Peel wat zich inzet om iedereen die kán werken aan het werk te krijgen, onder andere door relevante partijen met elkaar te verbinden. Om de werkgelegenheid voor jongeren in deze regio een positieve stimulans te geven is Senzer een samenwerking aangegaan met JAMwerkt. Onze regiomanager Joris heeft wekelijks contact met de accountmanagers van Senzer om te kijken op welke manieren ze kunnen samenwerken om jongeren, studenten en starters een passende baan te kunnen bieden en hiermee bedrijven uit de regio uit de brand te helpen met geschikte werknemers.  

Voor meer informatie over deze samenwerking, klik op de link hieronder: 

Senzer als samenwerkingspartnerTilburg University - Starterslift / Braventure

Sinds 2014 werken we samen met Tilburg University en in de beginjaren van JAM heeft Starterslift (nu: Braventure) ons geholpen door kritisch te kijken naar onze plannen en ons in contact te brengen met hun brede netwerk. Tevens hebben we al een tijdje de mogelijkheid om gebruik te maken van de gespreksruimtes van het Intermezzo gebouw, waar we jongeren en starters spreken die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. 

 

Jongerenpunt Midden-Brabant - Tilburg

Sinds januari 2018 werken we samen met Jongerenpunt Midden-Brabant, een organisatie die actief is in Tilburg en omstreken. Jongerenpunt zet zich in om de strijd aan te gaan tegen jeugdwerkloosheid. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij het JAM-concept en dat was voor ons ook de reden om samen te gaan werken. 

Jongerenpunt is eigenlijk een overkoepelende organisatie die samen met gemeenten, jongeren, werkgevers en maatschappelijke organisaties ervoor wil zorgen dat jongeren zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Door op vacatureniveau en op kandidaatniveau samen te werken met Jongerenpunt, zijn we in staat om jongeren door middel van korte lijntjes aan een passende baan te helpen. 
 
  

 

SG Were Di - Valkenswaard

Na jaren intensief samengewerkt te hebben is JAMwerkt sinds september 2019 officieel ambassadeur geworden van SG Were Di in Valkenswaard, waarbij we vanuit een maatschappelijke betrokkenheid een brug slaan tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Ons doel hierbij is om leerlingen op vroege leeftijd kennis te laten maken met de arbeidsmarkt door middel van deelname aan de bedrijvenmarkt, kennisdeling met het Were Di en de scholieren helpen aan studiegerichte bijbanen in de buurt. Hierdoor zijn de leerlingen beter in staat om de juiste studiekeuze te maken.

 

Brainport Industries College - Eindhoven

Sinds maart 2018 werken we samen met Brainport Industries College uit Eindhoven, een organisatie die jongeren kennis laat maken met het werk in de techniek. Zo organiseren ze bijvoorbeeld Tech Events, gastlessen en excursies. Hiervoor werken ze intensief samen met de vmbo en technasia scholen uit de regio. Daarnaast verzorgen ze samen met het Summa College, ROC’s en bedrijven in de regio een unieke bbl-opleiding die leren en werken combineert. Het gaat hierbij vooral over opleidingen in de metaaltechniek zoals plaatwerken, verspanen, constructiewerken, lassen en mechatronica. 

Brainport Industries College richt zich op regio Eindhoven en omliggende regio's, zoals Helmond-de Peel en de Kempen. Samen met Brainport Industries College hopen we meer jongeren aan een passende baan of opleiding te helpen in een van deze regio's. Daarnaast willen we natuurlijk ook de jongeren die zich bij JAM hebben aangemeld met interesse in de techniek de mogelijkheid bieden om Tech Events en excursies te bezoeken. 

 

Lentekracht

Sinds september 2019 is er een officieel partnerschap tussen Lentekracht en JAMwerkt getekend. Centraal binnen het programma staan de behoeften van jongeren. Samen met Lentekracht wil JAM gaan onderzoeken wat jongeren in het Groene Woud (gebied in de stedendriehoek tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg) nodig hebben op het gebied van werkgelegenheid, om ze vervolgens hierin te voorzien. Dit wordt onderzocht door middel van de opgedane connecties met bedrijven in dit regionale gebied. 
 

Ook interesse om een samenwerking met ons aan te gaan? Neem contact op!

 erik@jamwerkt.nl
 06-181 724 21