"In plaats van 50 sollicitanten, heb ik 4 perfect aansluitende voorstellen gekregen"

Bas van den Beukel, directeur en eigenaar van Buckler Boots in Oisterwijk, vertelt over zijn ervaring met JAM.

🕔 4 min leestijd

“Mijn naam is Bas van den Beukel en ik ben directeur en eigenaar van Buckler Boots. Bij Buckler Boots produceren en importeren wij veiligheidsschoenen in het midden en hogere segment voor de business-to-business markt. Het bedrijf is in 1997 opgericht door een Schotse familie. Tien jaar later stak Buckler Boots over naar het Europese vasteland en startte in samenwerking met een Nederlandse familie een vestiging in Oisterwijk. Dat was mijn familie.

Buckler Boots groeit elk jaar steeds meer. Daarom zijn we ook vaak op zoek naar nieuw personeel. Nu moet ik zeggen dat als wij een vacature online plaatsen, we best een groot aantal sollicitanten krijgen. Dat lijkt heel erg fijn, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt, maar het heeft ook een grote keerzijde. Omdat ik zelf namelijk veel op de weg zit, heb ik heel weinig tijd om alle motivatiebrieven en cv’s door te nemen en meerdere gesprekken in te plannen en te voeren.

Zo ook in het najaar van 2019. We hadden een vacature online geplaatst, waarin we zochten naar iemand voor op kantoor in de sales, maar die ook bij kon springen in het magazijn. We merkten dat veel hbo-afgestudeerden interesse hadden in deze vacature, maar zich snel te goed voelden om pakketten in te pakken (wat ik ergens ook wel logisch vind). Op een dag belde een collega van JAM met het voorstel om eens langs te komen. Hier was ik eerlijk gezegd in het begin nog een beetje huiverig voor, maar na een paar keer contact te hebben, zijn we uiteindelijk toch samen om tafel beland. Nu, een paar maanden later, bestaat bijna de helft van ons team uit JAM’ers!

De doelgroep van JAM is heel specifiek en sluit eigenlijk precies aan bij hetgeen waar wij naar op zoek zijn. HBO of universitaire studenten hebben de mogelijkheid om veel te kunnen werken, beschikken over een hoog intelligentieniveau, pakken dingen snel op, zijn goed met computers en vinden het daarnaast niet erg om ook een paar uur in het magazijn mee te helpen. Aan de andere kant hebben zij een afwisselende baan dat goed op hun cv staat en verdienen ze bij ons meer dan de standaard bijbaantjes.

Daarnaast maken wij ook gebruik van de JAM studentenpool voor ons magazijn. Dit zijn standaard twee vrienden van 16 jaar uit de buurt die flexibel bij kunnen springen wanneer wij ze nodig hebben. Kan er iemand niet? Dan krijgen we iemand anders uit de studentenpool. Hebben wij even niemand nodig? Dan kost het ons ook geen geld.

Dat is ook gelijk in mijn ogen één van de grootste voordelen van de samenwerking met JAM. Je zoekt toch altijd naar een manier om risico af te dekken. Dat is uitzenden per definitie. Er zijn ontzettend veel regels waar je rekening mee moet houden als je iemand aanneemt. Bij uitzendkrachten is dat veel flexibeler. Besluit er iemand weg te gaan of is er vanuit onze kant niet genoeg werk meer? Dan gaan ze gewoon weg zonder kosten. Ook overige kosten als ziektekosten, pensioenregeling, verzekeringen, noem het maar op, zijn dingen waar ik niet naar om hoef te kijken. Daarnaast is werken met uitzendkrachten ook heel flexibel. Zo kan ik tijdens piekperiodes makkelijk meer mensen inschakelen en afschalen als de drukte weer voorbij is.

Ik ben kortom erg te spreken over de samenwerking met JAM. Het contact met Steven verloopt erg relaxt. Hij vraagt uit zichzelf wat we nodig hebben en neemt verder alleen contact op als hij iemand heeft gevonden. Ook belt hij altijd op tijd met het oog op de zomer, wanneer veel studenten meer tijd hebben of juist na de zomer stoppen, omdat ze bijvoorbeeld in een andere stad gaan studeren. Ik zie het echt als een stukje ontlasting: in plaats van 50 sollicitanten, heb ik vier goede voorstellen gekregen, waarvan er drie aan het werk zijn gegaan. Dat scheelt mij enorm veel tijd en geeft mij de ruimte om mijn eigen werk te doen!”

Wilt u ook liever een handje vol perfect passende sollicitanten, in plaats van een bomvolle inbox met half geschikte kandidaten?
Maak dan een gratis bedrijfsaccount aan of neem even vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Share deze pagina: