Hét voorbeeld cv voor een student

Hoe maak je als student een indrukwekkend cv? Wij hebben hier hét voorbeeld voor jou als young professional!

cv voorbeeld studenten
🕔 4 min leestijd

Wij begrijpen dat het schrijven van een cv best lastig kan zijn, vooral als je weinig of geen werkervaring hebt. Want hoe maak je een goed cv? Maar met de juiste tips maak jij je cv like a pro! Een goed curriculum vitae kan je helpen en geeft jou de houvast om je vaardigheden, prestaties en potentieel te benadrukken. Laten we meteen beginnen met de belangrijkste onderdelen van een cv voor studenten:

Persoonlijke gegevens

Begin met het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres bovenaan het cv. Dit zorgt ervoor dat werkgevers gemakkelijk contact met je kunnen opnemen, want dat is natuurlijk het doel!

Profielsamenvatting

Een profielsamenvatting is een korte alinea waarin je jezelf presenteert en je belangrijkste vaardigheden en prestaties benadrukt. Hierin ga jij jezelf dus verkopen! Het kan werkgevers helpen een beter beeld te krijgen van wie je bent en wat je te bieden hebt. Hier kan je dingen vertellen zoals je karakter, je hobby’s, hoe je vrienden je omschrijven etc.

Opleiding

Als student is je opleiding één van de belangrijkste onderdelen van je cv. Vermeld je huidige opleiding en voeg eventuele relevante cursussen of vakken toe die je hebt gevolgd. Heb jij bijvoorbeeld tijdens je opleiding een cursus Photoshop gevolgd? Zet dit er dan zeker bij! Voeg ook de naam van de school toe, het niveau van de opleiding en de datum van afstuderen.

Werkervaring

Hoezo is jong onervaren? Jij hebt misschien wel ervaring opgedaan tijdens stages of vrijwilligerswerk. Dit zijn zeker dingen die je op je cv moet benoemen! Vermeld deze ervaringen op je cv en benadruk de vaardigheden en kwaliteiten die je daar hebt ontwikkeld, zoals flexibel, communicatie en probleemoplossing. Ook kan je jouw hobby's op je cv zetten, deze geven namelijk ook vorm aan jouw werkervaring. Doe je aan een teamsport zoals hockey, voetbal of waterpolo? Dan ben jij waarschijnlijk goed in teamwork. Schaak jij in je vrije tijd? Dan passen kwaliteiten als out-of-the-box denken en concentratie bij jou. Zie je, je hebt meer werkervaring voor op je cv dan je dacht! 

Vaardigheden

Omdat werkgevers misschien niet veel werkervaring verwachten van studenten, kan het benadrukken van je vaardigheden een manier zijn om je cv aantrekkelijker te maken. Vermeld de vaardigheden die je hebt ontwikkeld door middel van je opleiding, werkervaring en andere activiteiten. Dingen voor op je cv die je hierin kan vermelden zijn: organisatie, creativiteit, samenwerken en leiderschap.

Referenties

Referenties, ze zijn niet vereist op je cv maar zeker wel nuttig! Als jij je academische of professionele referenties vermeldt, kunnen werkgevers hen benaderen voor meer informatie over jou als kandidaat. Zo kunnen zij een goed woordje voor je doen en zijn zij misschien nog wel belangrijker dan een cv! 

Conclusie

Een goed cv voorbeeld kan je helpen bij het maken van een cv, want dat kan namelijk best wel lastig zijn. Ga op zoek naar een template die past bij jouw opleidingsniveau, sector en carrièredoelen. Heb je meer tips nodig? Check dan deze blog met de 4 beste tips voor de beste cv zonder werkervaring. Een goed cv voorbeeld kan jou helpen met het vinden van je droombaan! Kan jij hulp gebruiken met het vinden van jouw droombaan? Maak dan binnen twee minuten een gratis JAM profiel aan, en laat onze recruiters met je meezoeken!

De vervolgstap na je cv: Bereid je voor op je sollicitatiegesprek

CV, Check! Nu is het tijd voor je sollictaitegesprek. Om je een handje te helpen, hebben we tips die je kan gebruiken tijdens het voorbereiden op je sollicitatiegesprek! Hoe kom je zelfverzekerd over en hoe zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan? Check onze tips! Onze recruiter Shannon heeft nog eens 10 vragen voor je bedacht waardoor jij helemaal knallend door je sollicitatiegesprek heen gaat.

Share deze pagina: