‘Flexibele schil’ cruciaal voor bedrijven bij mogelijke (regionale) lockdown

flexibele schil
🕔 3 min leestijd

Komt er een tweede coronagolf? Krijgen we regionale lockdowns? En hoe gaat de economie zich ontwikkelen? Dit zijn vragen waar iedere organisatie momenteel mee worstelt.

Deze week worden we weer even met de neus op te feiten gedrukt dat het coronavirus nog steeds onder ons is en in een mum van tijd alles op z’n kop kan zetten. Maar hoe creëer je als onderneming in deze onzekere tijd de juiste balans tussen het verder oppakken van de bedrijfsgroei, maar ook het beperken van de risico’s? Is het slim om nú te investeren in personeel?

Aan de ene kant is dit hét moment om jong talent te binden aan je organisatie. Niet alleen omdat in deze periode van het jaar veel jongeren op zoek gaan naar een baan, maar ook omdat jongeren helaas als grootste doelgroep de dupe zijn van de coronacrisis. Met andere woorden: waar ze in het begin van 2020 bijna onbereikbaar waren, staan ze nú te springen om een leuke baan in het magazijn, op kantoor, in de productiehal of in de winkel. En deze doelgroep is cruciaal voor een gezond bedrijf. Ze hebben frisse ideeën, zijn flexibel, snel ingewerkt én minder vatbaar voor het virus.

Aan de andere kant is het aannemen van personeel nog nooit zo risicovol geweest. Want hoe lang duurt de huidige opleving? Wat als er een nieuwe golf uitbreekt? Dan zit je te kijken met alle doorbetalingen, ziektekosten, transitievergoedingen, etc. En ook de WAB-wetgeving die dit jaar is ingegaan, maakt het voor bedrijven minder interessant om zelf (tijdelijk) personeel in dienst te nemen.

Het creëren van een flexibele schil is momenteel een goede oplossing om tijdelijke of langer durende piek en ziek op te vangen. Onze studenten, starters en young professionals zijn deze beschermende schil om jouw vaste medewerkers heen. Zo willen wij jou de mogelijkheid bieden om nu als bedrijf door te kunnen groeien, maar dan zonder de risico’s (die nemen wij). Dat betekent geen transitievergoedingen bij ontslag, geen doorbetalingen bij ziekte en de mogelijkheid om op- en af te schalen wanneer dat nodig is.

Al meer dan 1300 bedrijven uit Noord-Brabant zijn bij ons aangesloten om zo’n flexibele schil te creëren. Sommigen voor per direct, anderen preventief voor eventueel in de toekomst. Maak een gratis account aan om op de hoogte te blijven of neem contact met ons op voor een oplossing op maat.

Share deze pagina: