Goedkoop de feestdagen door!

Tips voor een betaalbare kerstvakantie

🕔 5 min leestijd

December is een dure maand. Sinterklaas is alweer voorbij, waarbij we onze portemonnee al flink hebben omgekeerd en nu staat Kerst ook weer om de hoek. Op vakantie, cadeautjes geven en dagjes weg zijn hartstikke leuk, maar het is helaas wat minder gunstig voor je bankrekening. Hoe kom je de feestdagen door, zonder te veel geld uit te geven? Hieronder 5 tips.

 
Geef jezelf een budget
 Bekijk wat je deze maand allemaal wilt gaan doen, hoeveel dit allemaal zal gaan kosten, maar nog belangrijker: hoeveel geld je hebt te besteden. Denk   bijvoorbeeld aan cadeautjes, boodschappen voor diners, vuurwerk, kerstdecoratie, dagjes weg enz. Tip: pin dit bedrag en betaal alles met cash. Zo zie je nog makkelijker wat je al hebt uitgegeven en hoeveel je nog overhebt.
 
 Slim boodschappen doen
 Bedenk nu alvast je menu voor het kerstdiner. Zo kun je al een ruime tijd van tevoren alle aanbiedingen in de gaten houden en dus geld besparen. Let wel op de houdbaarheidsdatum ;) Je kunt daarnaast ook afspreken dat iedereen die uitgenodigd is één gang maakt. Zo kan iedereen zijn kookkunsten tonen, eet iedereen iets wat hij/zij lekker vindt en sta je zelf geen uren in de keuken.
 
 Budgetcadeaus
 De duurste merken en de lekkerste parfums adverteren met de mooiste reclames voorafgaand aan de feestdagen. Heel verleidelijk allemaal, maar het blijven flinke bedragen die uitgegeven moeten worden. Veel leuker om met je familie af te spreken om alleen budgetcadeaus (bijvoorbeeld onder de 10 euro) aan elkaar te geven. Wedden dat er nog nooit zo veel originele, creatieve en persoonlijke cadeaus onder de kerstboom hebben gelegen?
 
 DIY kerstversiering
 Op het versieren van je huis, kamer of appartement kun je absoluut geld besparen! Hergebruik versiering van vorig jaar of doe inspiratie op op websites als Pinterest en ga zelf aan de slag. Goedkoper, origineel en precies zoals jij het wilt. Tip: scoor na de feestdagen je decoratie alvast voor volgend jaar met enorm veel korting.
 
 Vuurwerk
 Om geld te besparen kun je er dit jaar voor kiezen om lekker alleen te kijken naar al het vuurwerk dat afgestoken wordt. Wil jouw innerlijke pyromaan toch echt liever zelf wat afsteken? Spreek met je straat of flat af om samen vuurwerk aan te schaffen en de kosten te delen. Met een aantal kun je prachtig vuurwerk halen, zonder dat je daar zelf alles voor hoeft te betalen.


Toch zin om vol te genieten van de kerstvakantie zonder op je centen te letten? Maak dan gratis een account aan en verdien geld bij verschillende bedrijven in jouw regio!
Klik hier!

Share deze pagina: