Goedkoop het festivalseizoen doorkomen!

Zonnebril op, Stëlz in je hand en jouw favoriete muziek die de hele dag wordt gedraaid: het festivalseizoen gaat weer beginnen! De aftermovies van afgelopen jaren vliegen je om de oren en misschien heb je zelfs al wat tickets in je mail staan. Maar we weten allemaal dat festivals je bankrekening sneller leegzuigen dan dat jij dat lauwe biertje uit een plastic bekertje achterover kunt slaan. Daarom hier wat tips zodat jij het festivalseizoen zo goedkoop mogelijk door kan komen!

🕔 2 min leestijd

Rit naar de rave

Oke, je festivalticket is in de pocket en de line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Nu nog op het festival zien te komen. Het OV is vaak duur en te druk. Een betere optie is om je vader, moeder, vriend of vriendin extra lief aan te kijken en te vragen of zij willen chauffeuren. Carpoolen met je vrienden kost je, buiten benzinekosten, vaak niet meer dan €15. Wil jouw hele vriendengroep een biertje drinken? Kijk dan eens naar pendelbussen die vanuit het festival georganiseerd worden!

Drink thuis alvast een drankje

Waarom zou je het eerste drankje pas pakken op het festivalterrein? Thuis indrinken is dé manier om geld te besparen op drankjes en het is natuurlijk super gezellig. En een wijntje van €3 per fles smaakt toch net wat lekkerder dan een karig bekertje voor anderhalve munt.

Goedkoop eten

Foodtrucks op festivals zijn vaak mega duur. Je geeft zo vier tot 5 munten uit aan een klein bakje pasta dat misschien niet eens alle honger stilt. Een broodje frikandel/vega kroket kost je vaak niet meer dan anderhalve munt, en met een frietje erbij zit je meestal rond de 2.5 tot 3 munten. Dit is dus veel goedkoper, en je hebt daarna sowieso geen honger meer!

Recycle een outfit

Je wil er natuurlijk op je allerbest uitzien tijdens een festival, maar je hoeft niet voor ieder festival een nieuwe set te kopen. Probeer nieuwe dingen met elkaar te combineren of geef alleen wat geld uit aan een nieuwe zonnebril om je outfit net wat specialer te maken.

Natuurlijk blijft een festival een dure dag, maar met deze tips kan je zonder iets in te leveren toch wat euro's besparen. Zit je nu al aan de krappe kant en wil je graag nog iets anders eten dan alleen maar noedels? Maak dan hier een JAM account aan en wij helpen je met het vinden van een leuke job!

Share deze pagina: