"Door JAM worden we gedwongen om out-of-the-box te denken"

Johan van Bakel, bedrijfsleider productie bij Coppens Groep, vertelt over zijn ervaring met JAM.

out of the box denken
🕔 5 min leestijd
 

"Mijn naam is Johan van Bakel en ik ben bedrijfsleider productie bij Coppens Groep. Coppens is een echt Kempisch familiebedrijf. Het bedrijf is 41 jaar geleden opgericht en richtte zich toen voornamelijk op het produceren van stalinrichtingen. Door de jaren heen zijn we enorm gegroeid en actief geworden in diverse markten. Zo verkopen en installeren we naast stalinrichtingen nu ook melkinstallaties en andere machines. Daarnaast onderscheiden wij ons ook door de enorme hoeveelheid kennis die wij in huis hebben, wat we maar al te graag delen met onze klanten. Je kan Coppens beschouwen als een ware kennisbank!

Een aantal jaren geleden nam de huidige directeur (tweede generatie) het stokje over. Dit is een jonge en vooruitstrevende man die de noodzaak inzag om meer te gaan automatiseren en hierdoor minder afhankelijk te zijn. Op basis van deze nieuwe visie ben ik hier in 2017 gestart. Naast bedrijfsleider productie houd ik me namelijk ook erg veel bezig met procesoptimalisatie. De werknemers van Coppens hebben zoals eerder gezegd erg veel kennis in huis, maar zodra er dus iemand wegvalt ben je als bedrijf zijnde de sjaak. We proberen de kennis uit het individu te halen en in het proces te stoppen. Wij zijn dus bezig om echt die verdiepingsslag te maken. En hier kan ik op diverse afdelingen alle hulp bij gebruiken.

Vanuit mijn vorige werkgever heb ik het contact met JAM meegenomen naar Coppens Groep. Door de samenwerking met JAM worden we gedwongen om out-of-the-box te denken. En dat is goed, want met meer van hetzelfde zouden we de dag van morgen niet redden. Ik merkte zelf ook dat ik een beetje vastliep en was toe aan jonge en frisse input. Daar is JAM als partner bij uitstek geschikt voor.

Zo zijn we eind 2018 gestart met een klein clubje op uitzendbasis om de producten te balansen. Dat beviel ons eigenlijk zo goed dat ik daarna samen met Jan om de tafel ben gaan zitten om te kijken hoe JAM Coppens verder kon helpen. Hierna zijn er nog zo’n zes mensen aangenomen voor in het magazijn en op kantoor, parttime en fulltime. Jan begrijpt echt waar onze behoefte ligt en is niet puur bezig met het invullen van vacatures. Hij kijkt altijd eerst of iemand bij ons bedrijf past. Dat vind ik top en ontzettend fijn werken!

Ik vind het werken met jong talent erg fijn. Ze zijn nog kneedbaar en bieden een perfecte tegenbalans voor de vele oude werknemers die wij momenteel in dienst hebben. De jongeren en starters van JAM zorgen echt voor die vernieuwende en verfrissende wind die wij nodig hebben. Ook JAM zelf is een erg jonge, laagdrempelige en informele club. Jan en ik begrijpen elkaar en dat werkt goed. Afspraken worden nagekomen en er wordt altijd snel gereageerd. Ik ben kortom echt tevreden over onze samenwerking!"

Is uw bedrijf ook toe aan die jonge en frisse input?
Maak dan een gratis bedrijfsaccount aan of neem vrijblijvend contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Share deze pagina: