Review: wat vindt Lemmens Metaalbewerking van JAM?

Benieuwd naar wat andere bedrijven over JAM zeggen? Lees hier het verhaal van Tim Kuijken, Hoofd Bedrijfsbureau bij Lemmens Metaalbewerking.

🕔 3 min leestijd

Tim Kuijken / Hoofd bedrijfsbureau
Lemmens Metaalbewerking

Mijn naam is Tim en ik ben Hoofd Bedrijfsbureau bij Lemmens Metaalbewerking. Dat betekent dat ik werkvoorbereiders, afdeling inkoop en de planning aanstuur en zorg dat alles goed verloopt. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor kwaliteit en personeelszaken, zoals werving en selectie.

Ik kan me nog goed herinneren dat Steven Spooren, regiomanager de Kempen, ongeveer drie jaar geleden contact met me opnam. Of we eens samen een bakje koffie konden drinken en kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. JAM bestond toen nog niet zo lang, maar ik dacht: ik geef hem het voordeel van de twijfel, laat maar zien wat je in huis hebt.

JAM was toentertijd nog heel erg gericht op het dagjeswerk, maar daar hebben wij eigenlijk nooit gebruik van gemaakt. De eerste jongen die bij ons aan de slag ging was zelf ook op zoek naar een fulltime baan. Hij had geen opleiding, geen ervaring, niks. Maar Steven wist zeker dat hij het ging maken. Na zes maanden op uitzendbasis te hebben gewerkt en intern een opleiding te hebben gevolgd, werkt hij hier na drie jaar nog steeds! Hij is in mijn ogen echt een succesverhaal.

Op dit moment hebben we twee starters op uitzendbasis en twee jongeren overgenomen via JAM. Zo is twee weken geleden een jonge dame begonnen die het stokje over zal nemen van onze administratief medewerkster / receptioniste. Zowel over haar als over de andere jongens zijn we erg tevreden. Naast dat ze hun werk goed doen, passen ze ook echt binnen ons bedrijf en de cultuur. Steven weet namelijk precies wat voor iemand wij nodig hebben, hij stuurt niet zomaar mensen om ze te sturen. Natuurlijk is in het verleden de plank ook wel eens misgeslagen wat betreft potentiële medewerkers, maar daar zijn we altijd goed uitgekomen.

Wat mij betreft is JAM echt een aanrader. Het contact is altijd kort en krachtig en ze zijn altijd eerlijk, ook als het even niet gaat lukken. Dat heb ik liever dan dat ik valse hoop krijg. Ook wordt er goed gekeken naar onze cultuur en worden er alleen jongeren en starters gestuurd die hier tussen passen. Hierdoor hebben ze misschien wat minder vaak een passend profiel dan een ander uitzendbureau, maar uiteindelijk blijven deze mensen wel langer hangen. En dat is voor mij het belangrijkste!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van fulltimers? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op of maak hier een gratis bedrijfsaccount aan!

Share deze pagina: