Telefoonverslaafd? Zo ben je meer offline!

Scrollen op TikTok en Instagram, de hele dag door je Whatsapp checken en filmpjes kijken op YouTube, we doen het allemaal veel te vaak. Soms is het ook wel eens lekker om die telefoon een tijdje weg te leggen offline te zijn. Wij delen een paar handige tips om minder tijd op je telefoon door te brengen!

🕔 2 min leestijd

Gebruik de schermtijd functie

Veel telefoons hebben een ingebouwde functie die je schermtijd bijhouden. Zo heb je meer zicht op hoeveel tijd je daadwerkelijk doorbrengt op je telefoon. Ook kun je via deze functie limieten instellen per app. Wil je liever minder tijd doorbrengen op TikTok? Stel dan een limiet in van bijvoorbeeld een uur. Zo krijg je na een uur op TikTok een melding dat je de limiet bereikt hebt, en wordt de app afgesloten. Zo ga je niet over je gewenste schermtijd heen! 

Schakel de meldingen uit

Als je telefoon de hele dag door geluidjes maakt en oplicht bij een melding die binnenkomt, wordt je aandacht automatisch getrokken door je telefoon. Schakel alle meldingen uit of zet je telefoon op Niet storen, zodat je niet telkens weer een melding krijgt. Plan bijvoorbeeld specifieke tijden op de dag om jouw berichten te checken in plaats van meteen elk bericht te lezen. 

Telefoonvrije tijden instellen

Maak voor jezelf bepaalde momenten op een dag of plekken in je huis waar je geen telefoon gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens het eten of een uurtje voordat je gaat slapen. 

Word wakker zonder telefoon

Bijna iedereen gebruikt zijn of haar telefoon als wekker. Super handig, maar het zorgt er ook voor dat je zodra je wakker bent op je telefoon zit. Meestal blijft het niet bij het snel uitzetten van je wekker, maar ga je ook meteen even checken welke berichten en meldingen je allemaal gemist hebt. Wanneer je een normale wekker gebruikt, heb je niet meteen een telefoon in je hand wanneer je wakker wordt. Zo is het makkelijker om die eerste uurtjes in de ochtend je telefoon nog even links te laten liggen. 

Share deze pagina: