Tussenjaar? Dit moet je weten!

Heb je besloten om dit jaar een tussenjaar te nemen? Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het komende jaar!

🕔 2 min leestijd

Waarom een tussenjaar?

Een tussenjaar nemen biedt veel mogelijkheden. Je kunt jezelf ontwikkelen, werkervaring opdoen, ontdekken welk werk je leuk vindt en je voorbereiden op een toekomstige studie of carrière. Stilzitten hoeft zeker niet! 

Tussenjaar nemen

Tijdens een tussenjaar zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn om te regelen. Ten eerste moet je je uitschrijven bij je opleiding, zodat je geen extra schoolgeld betaalt. Je regelt je uitschrijving bij jouw onderwijsinstelling via Studielink. Kies een specifieke datum waarop jij stopt met je opleiding, zodat je opleidingsinstelling hier ook van op de hoogte is. 

Ook is het belangrijk om je studentenreisproduct (OV) stop te zetten. Dit doe je vóór of op de 10e dag van de eerste maand waarin je geen recht meer hebt op het studentenreisproduct. Doe dit op tijd, want als je te laat bent krijg je een boete. Je zet het studentenreisproduct stop door naar een NS automaat te gaan en hier te selecteren dat je geen abonnement meer wil hebben. 

Wat te doen in een tussenjaar

In een tussenjaar kan je veel kanten op. Je kan bijvoorbeeld gaan reizen of vrijwilligserswerk gaan doen in het buitenland. Zo leer je ontzettend veel over jezelf, ontmoet je veel nieuwe mensen en zie je nieuwe plekken van de wereld. 

Je kan ook een tussenjaar nemen om veel te gaan werken en goed te sparen. In een tussenjaar kan je fulltime gaan werken binnen een sector waar je benieuwd naar bent. Zo kom je erachter of dit de sector is waar je later wil gaan werken, of dat het toch niet echt een match is. Terwijl je dit ontdekt, verdien je een fulltime salaris waardoor bankrekening binnen no-time oploopt!  

JAM helpt je tijdens jouw tussenjaar!

Zoek jij nog een baan voor tijdens je tussenjaar? Bij JAM zijn we gespecialiseerd in banen voor tijdens een tussenjaar. We helpen je graag bij het vinden van een leuke tijdelijke baan bij jou in de buurt. We hebben heel veel opties in verschillende sectoren, waardoor jij heel makkelijk een baan vindt die past bij jouw interesses en eisen. Meld je aan via de button en wij nemen contact met je op!

Meld je aan!

Share deze pagina: