De voordelen van vakantiewerk

Wat zijn de voordelen van vakantiewerk? Check deze tips!

vakantie fotos
🕔 5 min leestijd

Vakantie, tijd om maximaal te chillen en veel geld uit te geven, toch? Wat nou als wij je vertellen dat vakantie juist hét moment is om geld te verdienen? Wekenlang lekker niks doen is natuurlijk heerlijk, maar vaak is de vakantieperiode ook super duur. Festivals, reizen, feestjes en terrassen kosten helaas allemaal geld. Dus waarom niet ook wat geld verdienen? Check hier de voordelen van vakantiewerk!

Geld verdienen

Money money money, dit is natuurlijk het allergrootste voordeel. In de vakantieperiode heb je namelijk lekker veel tijd, waar je vast wel uurtjes van kan missen voor werk. Lekker cashen en het daarna weer uitgeven voor een leuk reisje of festival kaartje. Top toch?

Het staat goed op je cv

Hoe chill om een gat in je cv te kunnen vullen met vakantiewerk? Het laat zien dat je bereid bent om veel te werken én dat je alvast wat ervaring hebt opgedaan.

Ervaring op doen

Wie zegt dat jong onervaren is? Jij krijgt nooit meer te horen dat je te weinig ervaring hebt, omdat je tijdens je vakantie lekker hebt gewerkt! Daarnaast is het super fijn om alvast mee te kunnen kijken op de werkvloer, zo kom je erachter of het wel of niet bij je past. Daarom onze tip: neem een vakantiebaantje die past bij je opleiding. 

Misschien kan je er wel blijven werken

Als jij jezelf goed hebt gepresenteerd tijdens je vakantiebaantje, kan het je wellicht toekomstmogelijkheden bieden. Misschien biedt het bedrijf je wel een bijbaan aan, die je doen naast je opleiding. Ook leer je tijdens je vakantiewerk mensen kennen die je verder kunnen helpen. Ben je bijvoorbeeld afgestudeerd? Dan kan je de mensen van je vakantiebaantje een berichtje sturen, met de vraag of ze nog personeel nodig hebben.

Meer over jezelf ontdekken

Misschien heb je een passie voor make-up, maar blijkt dat verkoopmedewerker in een cosmeticawinkel niet bij je past. Heb je een passie voor sales maar kom je er tijdens je werk als deur-tot-deur verkoper achter dat dit niet je ding is? Dan is een baan op kantoor misschien wel wat voor jou! Zo kom je er dus goed achter wat wel én niet bij je past. Hierdoor kan je straks gerichter op zoek naar je ‘echte’ fulltime baan. Ook leer je op de werkvloer meer over jouw ideale werkplek. Werk je bijvoorbeeld liever in een team? Heb je veel coaching nodig? Werk je het liefst met je handen? Allerlei dingen die je leert tijdens een vakantiebaantje!
Op zoek naar vakantiewerk in jouw regio? Maak dan een gratis JAM-profiel aan, en laat onze recruiters met je meezoeken!

 

Share deze pagina: