Waarom LinkedIn belangrijk is voor jongeren!

Zit je momenteel op school of ben je net afgestudeerd? Dan zal je vast wel te horen hebben gekregen dat LinkedIn ontzettend belangrijk is voor de loop van je carrière. Voor jongeren, die zich in een belangrijke fase van hun carrière bevinden, biedt LinkedIn een onschatbare kans om zichzelf te presenteren, te netwerken en waardevolle connecties te leggen. Maar waarom gelooft iedereen zo heilig in het gebruik van LinkedIn? Wij leggen het voor je uit!

🕔 2 min leestijd

Professionele branding

Zie LinkedIn als jouw online cv. Het is een platform om jouw ervaring, opleiding, cursussen en prestaties te presenteren aan potentiële werkgevers. Je zult zien dat zodra jij je LinkedIn profiel goed bijhoudt, je veel benaderd gaat worden door bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. Zo kan jij lekker naar achter leunen en wachten tot jouw droombaan in je inbox belandt.

Opbouwen van je netwerk

Ben je toch liever wat actiever op zoek naar je droombaan? Dan is het opbouwen van je netwerk heel belangrijk. “Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent” is een uitspraak die perfect bij LinkedIn past. Het platform geeft jou namelijk de mogelijkheid om je netwerk flink uit te bouwen. Een goed netwerk is de perfecte basis voor het vinden van jouw droombaan. Via via kom je namelijk bij mensen terecht die je kunnen helpen met het vinden van deze job.

Toegang tot kansen

LinkedIn is hèt platform om jezelf in de spotlights te zetten bij potentiële werkgevers. Plaats dus regelmatig posts waarin je laat zien wat je kan. Heb je meegewerkt aan vette projecten, heb je een vette stage gedaan of een onderwerp waar je veel vanaf weet? Plaats daar dan een post over! Door actief te zijn op het platform en deel te nemen aan relevante groepen en discussies, kunnen jongeren zichzelf in de schijnwerpers plaatsen en toegang krijgen tot vacatures en kansen die anders mogelijk aan hun aandacht zouden ontsnappen.

Persoonlijke ontwikkeling

LinkedIn biedt ook mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Door deel te nemen aan discussies, het ontvangen van feedback op gepubliceerde inhoud en het volgen van trainingen en webinars, kunnen jongeren hun vaardigheden aanscherpen en groeien als professionals.

Share deze pagina: