Zo kom jij jouw Koningsdag goed door!

De socials staan al dagen vol met oranje kleding, tassen en zonnebrillen. Iedereen scoort nog even zoveel mogelijk oranje spullen en de oranje tompouces zijn al besteld. Dit kan maar één ding betekenen: Koningsdag komt er weer aan! En waarom zouden we het feestje maar bij een dag laten? Precies, Koningsnacht wordt net zo groot gevierd als Koningsdag. Lekker druk weekend dus, maar hoe houd je dit vol? Nou, met deze tips!

Koningsdag
🕔 2 min leestijd

Voorbereiding op een oranje weekend

Om Koningsdag tot een succes te maken moet je natuurlijk genoeg oranje spullen hebben. Het leuke hieraan is dat je aan kan doen wat je zelf wil, en iedereen kleedt zich oranje op zijn eigen manier. Koop bijvoorbeeld een complete oranje outfit, of houd het goedkoper en draag kleren die je al in je kast hebt liggen. Deze outfit kun je vervolgens Koningsdag-proof maken met oranje oorbellen, een oranje pet of bijvoorbeeld een oranje zonnebril. Kleine moeite, en je matcht toch lekker met de oranje straten! 

Begin het weekend op Koningsnacht

Vrijdagavond is voor veel mensen een vaste avond om een drankje te doen of opstap te gaan. En op 26 april is dit extra leuk! Alle kroegen zijn al oranje aangekleed en iedereen is er klaar voor om het oranjeweekend af te trappen. Pak een heerlijke Aperol Spritz vantevoren en breng die rood-wit-blauw stift maar aan op je wang, want vanavond staat al volledig in het teken van Koningsdag! PS.. let er wel op dat je nog een klein beetje energie overhoudt voor zaterdag. 

Koningsdag

Zijn alle oranje accessoires nog intact na je Koningsnacht? Mooi! Want vandaag is het natuurlijk de dag waar het allemaal om draait. Tijdens Koningsdag is er ontzettend veel te doen in de stad, zowel gratis evenementen als betaalde festivals. Ben je nog op zoek naar een last-minute planning? Scoor nog een kaartje voor Oranjebloessem in Amsterdam, TikTak in Rotterdam of Oranjekade in Den Bosch. Liever een gratis evenement zodat je kan staan en gaan waar je wil zonder verplichtingen? In Eindhoven heb je Royal Dutch en in Breda kan je naar 538Koningsdag. Loop vooral ook gewoon de stad in, want er wordt ontzettend veel georganiseerd waar je altijd naartoe kan!  

The day after

Staan de vlaggetjes nog half op je wangen en is je oranje zonnebril niet mee naar huis gekomen? Dan was het een geslaagde Koningsdag! Misschien ben je niet helemaal fit wakker geworden door dat ene drankje dat je beter niet had kunnen pakken. Geen zorgen, doe het vandaag lekker rustig aan en pak nog even die laatste oranje tompouce die nog in de koelkast ligt. Doe het voor de rest lekker rustig aan en pak voor de zekerheid toch ook maar een paracetamolletje bij die tompouce. 

Share deze pagina: