“In januari dit jaar werden we opgebeld door Tim Smits, Algemeen Directeur van AVA Benelux”, vertelt Steven Spooren, Senior Regiomanager de Kempen. “Het magazijn draaide overuren en dat zou de komende tijd nog wel zo blijven. Ze waren daarom hard op zoek naar flexibele kandidaten die het werk in de avonduren over zouden kunnen nemen. Ik zei dat wij ze daar graag bij wilden helpen, nog niet wetende dat het onze grootste studentenpool zou gaan worden!”

AVA Benelux is een internationaal opererende groothandel in hoogwaardige onderdelen voor koel- en aircosystemen van de automotive aftermarkt. De organisatie bezit vestigingen in heel Europa, met het centrale distributiecentrum in Hapert. Dit gloednieuwe pand, dat in maart dit jaar feestelijk werd geopend, beschikt over een zeer groot magazijn met de nieuwste technologieën.

“Tijdens onze eerste afspraak werd er uitgebreid de tijd genomen om elkaar goed te leren kennen”, aldus Steven. “Tijdens deze 1,5 uur durende meeting bracht ik direct de mogelijkheid van een JAM-studentenpool ter sprake. Zo’n team van flexibele jongeren uit de buurt werd al eerder succesvol ingezet bij andere bedrijven en leek mij ook voor deze situatie de perfecte oplossing. Jongeren vinden het fijn om naast hun studie flexibel te kunnen werken en voor AVA is het de perfecte manier om de drukte in voornamelijk de avonden op te vangen. Momenteel is de studentenpool van AVA de grootste uit onze regio. In juli waren er zo’n 25 jongeren via JAM aan het werk.”

“Na een aantal maanden nauw met AVA te hebben samengewerkt, weet ik precies hoeveel jongeren ze per avond nodig hebben”, vertelt Janneke Panjoel, recruiter de Kempen en verantwoordelijk voor de planning van AVA. “Zodra dit opgeschaald mag worden of wanneer het wat rustiger wordt, laten ze me dit weten en houd ik daar vanaf dan rekening mee. De uren zijn meestal goed in te vullen! De actieve jongeren in de studentenpool vinden het fijn om zelf te bepalen hoeveel ze willen werken en de avonddiensten kunnen zij goed combineren met hun studie. De pool is intussen ook een hechte vriendengroep geworden, dus de open diensten heb ik vaak zo ingevuld!”

Naast het verzorgen van de studentenpool, ondersteunt team de Kempen ook bij de zoektocht naar passende fulltime medewerkers voor op kantoor. In april is Lisa (26) aan de slag gegaan als commercieel medewerker binnendienst en per september zal Jasper (21) de IT-afdeling gaan ondersteunen. Kort geleden heeft hij zijn IT-opleiding afgerond en ging daarna op zoek naar een startersfunctie in de buurt. Met de hulp van JAM heeft hij deze in korte tijd kunnen vinden en zal over enkele weken zijn opgedane kennis bij AVA Benelux in praktijk kunnen gaan brengen.

“Wij zijn super blij met AVA Benelux als partner”, aldus Steven. “Het is een erg gemoedelijke en open organisatie, dat goed aansluit bij onze cultuur en manier van zaken doen. De communicatie verloopt vlekkeloos, zodat wij altijd direct in kunnen spelen op de vraag vanuit AVA Benelux. Ook het feit dat we zo hartelijk werden ontvangen tijdens de opening van het nieuwe pand, een lange tijd hebben staan kletsen met onze contactpersonen en mochten genieten van heerlijke hapjes en drankjes, doet ons laten voelen als een zeer gewaardeerde wervings- en selectiepartner. Wij hopen dat we deze samenwerking nog lang voort mogen zetten en dat we samen nog meer jongeren uit de Kempen werkervaring op kunnen laten doen in de logistieke branche.” < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->