Uitzenden

Op zoek naar Brabants jong talent voor een bepaalde periode of voor de langere termijn? Dan ben je bij JAM aan het juiste adres! Lees op deze pagina alles over onze uitzendprocedure.

Wat is het verschil tussen uitzenden en werving en selectie?

Bij JAM bieden wij twee mogelijkheden om een nieuwe collega bij jullie aan de slag te laten gaan, namelijk op uitzendbasis of op basis van werving en selectie:

Uitzenden kan het beste gezien worden als het ter beschikking stellen van onze kandidaten. Dit is vaak op flexibele basis en tegen een vooraf afgesproken tarief per gewerkt uur. JAM blijft in dit geval de juridische werkgever. Er wordt vaak voor een uitzendovereenkomst gekozen, als men niet zeker is van de duur van de werkzaamheden, bewust een flexibele laag in de organisatie wil creëren of de risico’s van werkgeverschap wil beperken.

Werving en selectie betekent dat wij voor jou op zoek gaan naar vast personeel. Wij nemen hierbij de gehele sollicitatieprocedure op ons en stellen je die kandidaten voor, die het beste voldoen aan de gestelde eisen. Dat scheelt jou een hoop werk! De kandidaten komen direct bij jouw organisatie onder contract, wat betekent dat jij de officiële werkgever bent. Bij werving en selectie wordt vaak eenmalig een bepaalde vergoeding in rekening gebracht.

Hoe werkt uitzenden via JAMwerkt?

1. Interesse in één of meerdere uitzendkrachten van JAM, bijvoorbeeld in de vorm van een studentenpool? Dan komen we graag eens bij jullie langs om kennis te maken. Wij vinden het belangrijk om te zien wie jullie zijn, hoe de sfeer is en wat voor iemand jullie zoeken. Op die manier kunnen we gericht kandidaten voorstellen die goed passen binnen de organisatie.
2. Vervolgens gaan onze recruiters aan de slag met het vinden van de juiste kandidaat: zowel in ons eigen systeem als daarbuiten. Denk hierbij aan het plaatsen van de vacature op onze website, op websites van derden, promotiecampagnes, actieve werving, etc.
3. Kandidaten die voldoen aan de door jullie gestelde eisen, nodigen wij eerst uit voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Op die manier proberen wij te allen tijde de kwaliteit van onze uitzendkrachten te waarborgen.
4. De kandidaten waarin wij de beste match voorzien met jullie organisatie én openstaande vacature, stellen we graag aan je voor. Op basis van het cv en onze uitgebreide profielschets kies je zelf met wie jij een sollicitatiegesprek in wilt plannen.
5. Is het een match? Dan gaat de kandidaat op uitzendbasis aan de slag: wij regelen alles rondom contract, uitbetaling, verzekeringen, etc. en voor jullie geen verdere rompslomp om je druk om te maken.  

Wat zijn de voordelen van uitzenden?

✓  Minder risico: je betaalt alleen de gewerkte uren. Wij zijn verantwoordelijk voor verzekeringen, ziektekosten, etc.
✓  Je zit nergens aan vast, je kan het dienstverband per direct opzeggen zonder transitievergoeding te betalen (die komt voor onze rekening)
✓  Ideaal om korte, drukke periodes op te vangen
✓  Je kunt de kandidaat na 1040 gewerkte uren kosteloos overnemen
✓  Is iemand ziek of niet helemaal wat je zocht? Dan gaan wij op zoek naar een vervanger!

Wanneer zou je beter voor werving en selectie kiezen?

✓  Wanneer het gaat om een vaste aanstelling
✓  Wanneer je zeker weet dat je iemand meer dan 1040 uur kan bieden
✓  Wanneer je vertrouwen hebt dat iemand goed in de organisatie past

Wat kost uitzenden via JAMwerkt?

Bij JAM hanteren wij een all-in uitzendtarief. Dat betekent geen onverwachte kosten achteraf. Het uurtarief van de uitzendkracht wordt bepaald door het uurloon te vermenigvuldigen met de omrekenfactor. Benieuwd wat onze omrekenfactor is? Vraag dan ons informatiesheet aan.

Informatiesheet downloaden

Korting op de omrekenfactor!

Wist je dat je heel eenvoudig korting kunt krijgen op onze omrekenfactor? Hoe? Door zelf op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat in onze Talentenbank! Jongeren en starters die bij ons op gesprek zijn geweest kunnen aangeven of ze hun profiel beschikbaar willen stellen in de Talentenbank. Na een screening door onze recruiters plaatsen wij hun profiel online. Heb je iemand gevonden die wellicht een potentiële match vormt met jullie organisatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend het cv op. Gaat diegene uiteindelijk bij jullie aan de slag? Dan ontvang je een korting tot wel €1000 op het uitzendbedrag! 

Naar de talentenbank

Nog vragen? 

Neem contact met ons op