EINDHOVEN - 21 maart 2019

Op donderdag 21 maart was mede-oprichter van JAM - Ruud Schippers - uitgenodigd als tafelgast bij het Business Meets event 'War for Talent'. Het programma startte met een presentatie van Han Mesters (Sector banker ABN AMRO) over arbeidsmarkt trends en de ontwikkeling hiervan. Vervolgens gaf Toon Gerbrands (Algemeen Directeur PSV) een presentatie over het omgaan met en managen van spelers van generatie Y en hun manier van denken. 


Daarna werden diverse stellingen over het aantrekken en behouden van millenials in organisaties voorgelegd aan de ruim 160 ondernemers in de zaal. 
Deze stellingen werden vervolgens in het rondetafelgesprek, waar Ron Willems (Sioux Embedded Systems) en Ruud Schippers (mede-oprichter JAMwerkt.nl) aansloten, besproken onder leiding van Anne-Marie Fokkens (bekend van Omroep Brabant). In deze stellingen kwamen onder andere onderwerpen als de bedrijfscultuur naar boven, waarop Ruud vervolgens reageerde dat bedrijfscultuur voor Millenials een van de belangrijkste punten is. "Als je als bedrijf zorgt voor een open bedrijfscultuur met korte lijntjes waarbij je duidelijk aangeeft waar je als organisatie naar toe streeft en wat het aandeel van elke medewerker daarin is, dan zullen Millenials zich eerder gewaardeerd voelen. Daarnaast is het belangrijk om ze vrijheid en verantwoordelijkheid te geven in hun werk, ondersteund door duidelijke doelen." Zoals Toon Gerbrands al toelichtte, heeft generatie Y behoefte aan persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Als je dat als bedrijf niet kunt bieden, dan zullen ze eerder geneigd zijn om elders een uitdaging te zoeken. Tenslotte begon Anne-Marie Fokkens nog over de FT1000-lijst waarin JAMwerkt.nl als 8e snelst groeiende bedrijf op de lijst kwam. Hieruit volgde uiteraard de vraag wat de belangrijkste drijver voor deze groei was. Ruud antwoordde hierop dat er sinds de start alleen maar Millenials in het bedrijf werken en dat de groei ook te danken is aan de mentaliteit van deze generatie. Wij hebben gemerkt dat zij met hun vernieuwende manier van denken en aanpassingsvermogen graag in een snelgroeiend bedrijf werken en zo ook van enorme toegevoegde waarde kunnen zijn, zelfs in een vrij traditionele branche als de uitzendbranche.

Hieronder volgen nog enkele foto's van het evenement:< TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->