Eindhoven – Uitzendbureau JAMwerkt, dat sinds november 2018 gevestigd is in Eindhoven, lanceert de Talentenbank: een overzichtelijke database met werkzoekende jongeren, studenten en starters in Zuid-Oost Brabant. Hiermee zijn zij het eerste uitzendbureau dat bedrijven de mogelijkheid geeft om ook zelf op zoek te gaan naar beschikbare kandidaten in de database.

“Eigenlijk kregen we de laatste tijd, wellicht vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, steeds vaker de vraag vanuit onze opdrachtgevers of ze zelf eens in onze database van kandidaten mocht kijken”, aldus Ruud Schippers. “Dit is uiteindelijk de Talentenbank geworden. Bedrijven kunnen nu zelf op elk moment inloggen en contact opnemen met beschikbaar jong talent uit de regio.”

In de Talentenbank zijn alle profielen te zien van jongeren, studenten en starters die zich bij JAMwerkt hebben aangemeld, omdat ze op zoek zijn naar een bijbaan, vakantiewerk, parttime baan, fulltime baan of startersfunctie. Ze geven hierbij zelf aan welke opleiding ze hebben gedaan of nog mee bezig zijn, welke vaardigheden ze beheersen, naar wat voor baan ze op zoek zijn en een stukje persoonlijke informatie. Voordat het profiel online komt, hebben ze altijd eerst met één van de recruiters van JAMwerkt gesproken, om op die manier de kwaliteit van de kandidaten te waarborgen. Bedrijven kunnen na het aanmaken van een gratis account het volledige cv van de persoon opvragen, een vraag stellen aan de kandidaat of direct een kennismakingsgesprek inplannen. “Vandaag de dag worden er dagelijks cv’s opgevraagd en vragen gesteld aan kandidaten door bedrijven. Dit wijst erop dat het animo in ieder geval bevestigd is en dat is voor ons een teken om dit nog verder te gaan ontwikkelen.”

“Bij andere vacaturesites betaal je al gauw 999 euro per maand om op zoek te gaan naar werkzoekenden in heel Nederland” aldus Schippers. “Wij begrijpen dat zulke bedragen veel MKB-bedrijven enorm afschrikken. Dat wilden we voorkomen, omdat ons uiteindelijke doel is om jongeren, studenten en starters te helpen aan een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Daarom is een account én het gebruikmaken van de Talentenbank bij ons helemaal gratis en betaal je pas als er een match is gemaakt.” < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->