Den Bosch - Ruud Schippers (26 jaar) is als kersverse Bosschenaar klaar voor de volgende stap met zijn bedrijf. Na het succesvol opzetten van JAMwerkt in Zuid-Oost Brabant, wil hij nu ook graag bedrijven uit zijn woonplaats Den Bosch helpen met het vinden van jong talent uit de buurt. Zeker in deze tijd, wanneer flexibele jongeren helaas vaak als eerste de deur zijn gewezen, maar zij juist de doelgroep zijn met de minste gezondheidsrisico’s. De eerste aanmeldingen van werkzoekende studenten en starters uit de omgeving stromen al binnen en de afgelopen weken zijn ook al de eerste succesvolle matches gemaakt met bedrijven uit Den Bosch en omgeving.


Het online platform is acht jaar geleden opgericht door Ruud, Martijn (broer) en Miranda (zus). Hun doel? Jongeren, studenten en starters helpen bij een succesvolle start op de arbeidsmarkt en aan de andere kant bedrijven helpen met het bereiken van jong talent uit de buurt. En dat alles digitaal, omdat ze zeker wisten dat dat het nieuwe “normaal” zou gaan worden. En nu, in tijden van de coronacrisis, komt deze focus op online perfect uit. Van het aanmaken van een profiel tot het bij elkaar brengen van werkzoekenden en werkgevers: alles is mogelijk via het platform van JAMwerkt en daarmee geheel corona-proof.
 

"En dat alles digitaal, omdat we zeker wisten dat dat het nieuwe “normaal” zou gaan worden. En nu, in tijden van de coronacrisis, komt deze focus op online perfect uit."

In tegenstelling tot reguliere uitzendbureaus geeft JAMwerkt aangesloten bedrijven direct toegang tot haar database met jong talent. Op deze manier laat het online platform zowel de werkzoekenden uit regio Den Bosch, als de lokale bedrijven op een laagdrempelige manier met elkaar kennismaken. Zo kunnen studenten, starters en young professionals een gratis profiel aanmaken in de Talentenbank en aangeven waar ze naar op zoek zijn, welke studie ze volgen of hebben afgerond en welke vaardigheden ze bezitten. Aan de andere kant krijgen bedrijven direct gratis toegang tot de Talentenbank en kunnen ze online vragen stellen, cv’s opvragen of direct een (video)gesprek inplannen.

“De reden dat het gebruik van het platform gratis is, is omdat we het ook toegankelijk wilden maken voor de kleinere mkb-bedrijven”, legt Ruud uit. “Voor andere vacaturesites betaal je namelijk al snel honderden euro’s om op zoek te kunnen gaan naar potentiële kandidaten. Dat sluit niet aan bij onze missie om jong talent te helpen bij een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Daarom betalen bedrijven pas een vergoeding als er daadwerkelijk een match is gemaakt. No cure, no pay dus.”
 

"Zeker in deze coronatijden merken we dat veel jongeren hun weg vinden naar het platform en profielen aanmaken om hun beschikbaarheid kenbaar te maken, zowel tijdelijk als voor onbepaalde tijd"

Het concept is in de afgelopen jaren gegroeid naar een succesvol platform in meerdere streken, waaronder de Kempen, de Peel en Meierijstad, maar ook in grotere studentensteden als Eindhoven en Tilburg. En zeker in deze coronatijden merken ze dat veel jongeren hun weg vinden naar het platform en profielen aanmaken om hun beschikbaarheid kenbaar te maken, zowel tijdelijk als voor onbepaalde tijd. Zijn verhuizing naar Den Bosch leek Ruud een mooie stap om JAMwerkt ook mee te nemen van Zuid-Oost Brabant naar deze nieuwe regio. “Dat doe ik gelukkig niet alleen. Carlo Verstegen (28 jaar) komt uit Nuland en is zeer bekend met regio Den Bosch. Hij zet zich iedere dag in om jong talent en lokale bedrijven bij elkaar te brengen. We hebben in de afgelopen weken al meerdere jongeren en starters aan een mooie bijbaan, fulltime baan of startersfunctie kunnen helpen. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer jong talent uit regio Den Bosch helpen met succesvolle start op de arbeidsmarkt!” < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->