Bladel
– De twee Kempische bedrijven JAMwerkt en T.O.M. bv slaan de handen ineen om jongeren en starters in de omgeving te helpen bij een succesvolle start op de arbeidsmarkt. Nog steeds beginnen jongeren hun eerste bijbaan in de supermarkt of in de horeca, branches waar voor de meesten geen toekomst in is weggelegd. Bij T.O.M. bv is het voor de jongeren mogelijk om werkervaring op te doen in o.a. de marketing, klantenservice en logistiek. De werktijden zijn flexibel en na hun studie zijn er diverse doorgroeimogelijkheden.
 

Duurzame samenwerking met JAMwerkt om jongeren in de buurt kennis te laten maken met de e-commercebranche

In één jaar tijd is het personeelsbestand van T.O.M. bv gegroeid van 60 naar 200 medewerkers. Om de drukte de baas te blijven is T.O.M. bv op zoek gegaan naar een partner op het gebied van personeelswerving. Hierbij vonden ze het belangrijk om jongeren in de buurt kennis te laten maken met de e-commercebranche.  Daar bleek JAMwerkt (uitzend- en werving en selectiebureau gericht op jongeren, studenten en starters) de ideale partner voor te zijn. Vooral voor de enorme drukte in het magazijn moest snel geschakeld kunnen worden en de Talentenbank van beschikbare jongeren bij JAMwerkt bood direct de oplossing. Naast het opbouwen van een studentenpool voor het magazijn, kan JAM ook snel schakelen op het gebied van parttime en fulltime studenten en starters voor op kantoor.


T.O.M. bv is zo lekker gewoon gebleven

T.O.M. bv beleeft momenteel een enorme groeispurt. Van één fietsenwinkel in Tilburg naar negen extra webshops en van een afzetmarkt in Nederland naar klanten in heel Europa. Deze groei wordt doorgetrokken in het personeelsbeleid, omdat ze willen dat hun werknemers met hen mee groeien. Daarom zijn er binnen T.O.M. bv veel mogelijkheden om bijvoorbeeld een opleiding, training of cursus te volgen. Ondanks de snelle groei, is de organisatie haar familiaire werksfeer niet verloren. Bij T.O.M. bv is iedereen gelijk en telt iedereen mee. Zo werken ze met korte lijnen en zonder te veel lagen. De baas kan je gewoon aanspreken met ‘je’ en staat altijd open voor een gezellig praatje.

 

Een studentenpool van jongeren uit de buurt

Via JAMwerkt is het voor de jongeren mogelijk om flexibel aan de slag te gaan in de studentenpool in het magazijn. De werkzaamheden variëren hierbij van orderpicken tot het controleren van inkomende goederen en het verzendklaar maken van pakketten. Voor T.O.M. bv is de studentenpool een uitkomst om de drukte op een eenvoudige en voordelige manier op te vangen, zonder het eigen personeel daarbij verder te belasten. Daarnaast zorgt JAMwerkt voor de gehele wervingsprocedure van deze pool, wat T.O.M. bv een hoop kostbare tijd bespaart. Voor de jongeren in de buurt biedt de studentenpool een oplossing om flexibel te kunnen werken in de avonden, weekenden en vakanties.
 

Fulltime jongeren met een tussenjaar

Naast het magazijnwerk is het mogelijk om werkervaring op te doen als contentmedewerker en klantenservicemedewerker. Evy (21 jaar) uit Reusel is de eerste JAM’er die bij T.O.M. bv aan de slag is gegaan als klantenservicemedewerker. Ze heeft momenteel een tussenjaar en wil fulltime werken om ervaring op te doen en te kunnen sparen. “Ik behandel vragen en klachten van bezoekers en klanten op de webshop. Dat doe ik voornamelijk per mail of chat. Ik vind dit werk veel leuker dan bijvoorbeeld vakkenvullen en voel me echt op mijn plek hier! Ook hoefde ik geen lange motivatiebrief te schrijven om op gesprek te kunnen komen. Ik heb me gewoon bij JAMwerkt aangemeld en binnen een week kon ik hier al aan de slag. Super dat er zo snel is geschakeld!”Wilt u ook bijdragen aan onze missie om jongeren, studenten en starters in Zuid-Oost Brabant een succesvolle start op de arbeidsmarkt te bieden? We gaan graag samen met u om tafel om uw behoeften, wensen en de mogelijkheden te bespreken.
  < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->