Senzer bundelt krachten met JAMwerkt om arbeidsmarkt voor jongeren in Helmond-de Peel te optimaliseren 

De economie trekt aan. Dat is terug te zien in het stijgende aantal vacatures en banen. Voor de doelgroep ‘jongeren’ liggen er echter nog veel kansen. Senzer is –als werkbedrijf voor Helmond-De Peel- op vele vlakken actief om de regionale arbeidsmarkt te verbeteren, onder meer door iedereen die kán werken ook aan het werk te krijgen. Dat doet Senzer onder meer door relevante partijen met elkaar te verbinden. Om de werkgelegenheid voor jongeren een positieve stimulans te geven gaat Senzer een samenwerking aan met JAMwerkt. De kracht van het online platform www.JAMwerkt.nl ligt erin dat met één muisklik zichtbaar is welke jongeren uit regio Helmond-de Peel beschikbaar zijn in een bepaalde sector. Laagdrempelig, snel contact, geen gedoe en meteen resultaat.
 
JAM is een organisatie die zich in het zuiden van Noord-Brabant al heeft bewezen. Het platform richt zich op het linken van flexkrachten aan bedrijven in de regio. Deze krachten variëren van studenten en scholieren die flexibel inzetbaar zijn, tot starters die op zoek zijn naar een fulltime baan. JAM merkt dat er bij veel bedrijven een grote vraag is naar gemotiveerde jonge werknemers uit de regio, maar dat ze vaak moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaat. De jongeren weten op hun beurt vaak ook niet bij welke bedrijven ze moeten aankloppen voor een passende functie. JAM probeert deze schakel tussen vraag en aanbod te zijn. Jongeren kunnen zich beschikbaar zetten via het online platform, op deze manier hebben bedrijven een directe inkijk in het aanbod van flexkrachten.
 
Joris Raaijmakers, die zelf geboren en getogen is in Helmond, heeft dit initiatief ook in regio Helmond-De Peel opgestart, om er zo voor te zorgen dat werkzoekenden en bedrijven elkaar makkelijker kunnen vinden.
 
Wat houdt deze samenwerking in?
 
Door de krachten te bundelen willen deze twee partijen jonge werkzoekenden uit Helmond-De Peel op een gemakkelijke manier werkervaring op laten doen bij verschillende bedrijven in deze regio. Door het gemeenschappelijke doel verwachten JAM en Senzer elkaar op meerdere gebieden te kunnen versterken.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Over Senzer
Senzer heeft de ambitie om de arbeidsmarkt in de regio verder te versterken en zo uitvoering te geven aan de Participatiewet. Grote en kleine ondernemingen zijn namelijk op zoek naar personeel of hebben arbeidsgerelateerde vragen. Aan de andere kant zijn er mensen die moeite hebben met het vinden van een geschikte baan. Senzer brengt deze partijen bij elkaar door in een uitgebreid netwerk aan werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten intensief samen te werken. Zo wordt de vraag naar, en het aanbod van arbeidskrachten beter op elkaar afgestemd.
Senzer voert als werkbedrijf de Participatiewet uit voor zeven Peelgemeentes (Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren). Daarmee bedient het een arbeidsmarktregio van 250.000 inwoners. In totaal zijn er via Senzer 2.000 mensen aan het werk bij grote maar vooral ook kleine bedrijven. Senzer is een belangrijke speler en één van de grootste werkgevers van de regio, die deel uitmaakt van Brainport; de economische motor van Nederland. Ook zorgt het -als regionale uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet- voor inkomensondersteuning van ruim 5.000 uitkeringsgerechtigden en stimuleert het mensen bij bedrijven aan de slag te gaan en -als dat nog niet kan- tot maatschappelijke participatie.

Website: www.senzer.nl
 
Over JAMwerkt.nl
JAM is een online arbeidsintermediair uit Noord-Brabant die zich richt op het linken van jonge krachten aan lokale bedrijven via een platform. Voor bedrijven is het eigenlijk een soort Booking.com voor het inhuren van flexkrachten uit de regio. Inmiddels is JAMwerkt.nl actief in zo’n 20 gemeentes in Noord-Brabant. Uiteindelijk wil zij haar platform in heel Noord-Brabant en daarbuiten lanceren, zodat studenten en scholieren op een makkelijke manier werkervaring kunnen opdoen in de eigen regio en jeugdwerkloosheid geminimaliseerd wordt.
JAM ontving in november 2016 de Gouden Gazelle bij de FD Gazelle Awards, aangezien zij het snelst groeiende MKB-bedrijf van Zuid-Nederland waren.

< TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->