VEGHEL - 09 januari 2018

De eerste voorbereidingen voor het Talentencafé vonden al plaats in de zomervakantie van 2017, maar vanaf vandaag zijn we pas echt grote stappen gaan zetten. De samenwerking met AgriFood Capital en VNO NCW Brabant Zeeland is officieel ondertekend, de planning ligt op tafel en we hebben zin om aan de slag te gaan met dit nieuwe initiatief.

Het Talentencafé is opgezet omdat de arbeidsmarkt van vandaag wordt gekenmerkt door steeds snellere veranderingen en schaarste aan goede werknemers. Voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt is het van belang dat studenten, werkzoekenden en starters in de regio hun talenten optimaal blijven ontwikkelen gedurende hun loopbaan. Het doel van het Talentencafé is om meer jonge mensen in Noordoost-Brabant aan het werk te helpen. Veel jongelui verlaten deze regio, omdat ze gaan studeren in andere steden. Ze komen dan vaak niet meer terug. Door middel van het Talentencafé willen we deze regio weer op de kaart zetten en ze bekend maken met wat deze regio te bieden heeft.

Het Talentencafé is een uniek programma, speciaal ontwikkeld voor studenten en starters in regio Noord-Oost Brabant. Het biedt voor hen de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen, te profileren als (werkzoekende) starter en om in contact te komen met bedrijven in de regio. Ook bedrijven hebben d.m.v. het Talentencafé de kans om zichzelf te profileren als werkgever, in contact te komen met studenten en starters uit de regio en zo tot nieuwe en frisse inzichten te komen omtrent een bepaald thema. Uiteindelijk willen we studenten dichterbij bedrijven brengen en andersom.

De eerste editie staat in het teken van voedselverspilling en wordt dan ook georganiseerd in De Verspillingsfabriek in Veghel. Het programma bestaat uit een toespraak, een rondleiding en interactieve brainstormsessies. Na het programma vindt er een netwerkborrel plaats. Elke editie heeft een ander thema, een andere locatie en andere gastsprekers. 
  < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->