Google for Jobs, mogelijk heeft u er al eens eerder van gehoord, maar de uitrol in Nederland is nu echt gestart! Via de Google zoekmachine kunnen werkzoekenden straks direct vacatures vinden op basis van hun zoekresultaten. In de Google for Jobs tool kunnen ze namelijk ook makkelijk filteren zonder ook maar op een website te klikken. Maar hoe kom je dan als bedrijf zijnde tussen deze resultaten te staan? En waar moeten je vacatures aan voldoen? Het antwoord daarop vind je hieronder!

Hoe werkt Google for Jobs?
Via verschillende bronnen verzamelt Google vacatures en worden deze weergegeven in een handig overzicht, zodat werkzoekenden alle vacatures kunnen vinden én kunnen filteren in 1 scherm. Aangezien 73% van de werkzoekenden hun zoektocht starten in Google, heeft Google for Jobs enorm veel potentie. Daarnaast zal de manier waarop kandidaten zoeken dus ook veranderen, omdat ze Google waarschijnlijk pas verlaten bij het klikken op een vacature die ze interessant vinden. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat ook uw vacatures hier tussen komen te staan!

Maar hoe zorg ik ervoor dat mijn vacatures in Google for Jobs terechtkomen? 
Google heeft bepaalde richtlijnen opgesteld waar uw vacatures aan moeten voldoen om 'geïndexeerd' te kunnen worden in Google for Jobs. De volgende onderdelen moeten in ieder geval in uw vacaturetekst staan: 

  • Functietitel (die de lading dekt, en dus geen 'Marketing guru' of iets dergelijks, want daar zoekt niemand op)
  • Datum plaatsing
  • Bedrijfsnaam
  • Locatie en adresgegevens - wees hier specifiek in, dus voeg ook het adres en de postcode toe aan de vacature, want dit vindt Google belangrijk.
Is het voldoende als ik deze gegevens gewoon toevoeg? 
Nee, helaas niet. Er komt namelijk ook nog een technisch aspect bij kijken. Google kan je vacatures namelijk niet zomaar indexeren, dus je moet ervoor zorgen dat deze data gestructureerd wordt weergegeven, ook wel 'structured data' genoemd. Op die manier kun je er namelijk voor zorgen dat Google je vacature als 'Job Posting' herkend. Hier heeft Google een uitgebreide handleiding voor gemaakt, waar je alles in terug kunt vinden. 

Ben je benieuwd of dat al geregeld is? Test dan een van je vacatures via de link hieronder: 

Test hier of je vacature geschikt is voor Google for Jobs

Je vacatures in Google for Jobs zonder er een hoop tijd mee kwijt te zijn?
Wij hebben ons platform inmiddels al helemaal gereed gemaakt en geoptimaliseerd voor Google for Jobs. Door je vacature aan ons door te geven, kun je dus meeprofiteren van deze extra zichtbaarheid en word je volledig ontzorgd in de invulling van je vacature, zonder extra kosten. Lijkt je dit wat? 

Maak een gratis bedrijfsaccount aan  of  Log in  < TERUG

JAMwerkt.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je automatisch akkoord met het plaatsen van Cookies.
Sluiten

-->